INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela izgradnja vrtića u Požarevcu

22.11.2012. | E-kapija

Posle tri decenije Požarevac je nedavno dobio prvi novi vrtić, a polaganjem kamena temeljca svečano je otpočela izgradnja još jednog objekta namenjenog najmlađim sugrađanima u Mesnoj zajednici Čačalica. Vrtić će se nalaziti između ulica Požarevačkog partizanskog odreda i Cane Babović. U njemu će biti mesta za 150 mališana. Nov objekat imaće 1.574 kvadratnih metara, a radove sprovodi preduzeće "Jugogradnja" iz Beograda koje je donedavno gradilo vrtić u MZ "Burjan". Rok za završetak objekta je 150 dana.

Kamen temeljac novog požarevačkog vrtića položili su gradonačelnik Miomir Ilić i zamenica gradonačelnika Vukica Vasić. Gradonačelnik Ilić istakao je da je Čačalica odabrana kao mesto izgradnje novog vrtića nakon višemesečne javne rasprave o lokaciji.

- Izgradnja novog vrtića će rešiti problem smeštaja određenog broja mališana, a paralelno će se raditi generalni projekat za izgradnju dodatnog prostora pri MZ Čačalica, koji će obuhvatiti i mini tržni centar, koji će olakšati snabdevanje građana ovog područija – istakao je Ilić.

Zamenica gradonačelnika najavila je da će u budžetu za 2013. godinu biti predviđena neophodna sredstva kako bi se nov vrtić stavio u funkciju.

- Vrednost grubih građevinskih radova je oko 62 miliona dinara, ali je potrebno rešiti toplifikaciju, uređenje dvorišta i svega ostalog što je neophodno da bi vrtić počeo sa radom. Izgradnjom ovog objekta stvaraju se mogućnosti i za širenje drugih sadržaja – izjavila je Vukica Vasić.

Direktor Predškolske ustanove Dečiji vrtić "Ljubica Vrebalov" Dragan Nikolić očekuje da će se sa dva nova vrtića u Požarevcu, u Burjanu, gde je u toku opremanje nameštajem i na Čačalici, čija je izgradnja upravo započela, potpuno rešiti pitanje smeštaja dece u vrtiće jer je na listi čekanja za prijem trenutno oko 500 mališana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;