INFONET-468X60-BANNER

Niš dobija prvi podzemni kontejner

22.08.2012. | Južne vesti

U jednom delu parka kod Osnovne škole "Učitelj Tasa", na mestu gde je nekada bila benzinska pumpa, biće postavljen prvi podzemni kontejner u Nišu, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Firma iz Kraljeva donirala je Nišu jedan podzemni kontejner koji bi trebao da bude postavljen kod parka u blizini "Učitelj Tasine" škole gde se i danas nalazi veliki broj kontejnera.

- U tom kontejneru može da stane 5 do 6 kubika smeća i to je prvi put u Nišu da se tako nešto radi. Zameniće sve kontejnere koji tamo stoje. Takav kontejner će smanjiti troškove, jer ne mora često da se prazni, a i estetski je prihvatljiviji – kaže Dragan Videnović, portparol Direkcije za izgradnju grada.

Videnović dodaje da će prostor gde je nekada bila benzinska pumpa biti probno mesto kako bi se Nišlije upoznale sa takvim načinom odlaganja smeća.

- U toku su pripremni radovi, jer treba da se iskopa rupa, a sve bi trebalo da bude gotovo u narednih mesec dana – rekao je Videnović.

On je naglasio da će biti uređen i park, tačnije deo koji je bio do sada zauzet benzinskom stanicom. Prema njegovim rečima trenutno se radi projekat uređenja, ali trebalo bi da bude nekoliko klupa, a očekuje se i postavljanje česme.

U Direkciji za izgradnju grada nisu želeli da nagađaju kada bi park mogao biti završen obzirom da projekat još uvek nije urađen, ali, kako kažu, svoj puni sjaj bi trebao da dobije u novembru kada je i biološko vreme za sađenje biljaka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;