IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počela rekonstrukcija Botaničke bašte u Beogradu

25.07.2012. | Tanjug

U Botaničkoj bašti Jevremovac, zelenoj oazi u centru Beograda, počela je rekonstrukcija parkova i šetališta, a već početkom jeseni biće organizovana i obnova velikog i malog staklenca.

Rekonstrukcija staklenca, osim boljeg razgledanja biljaka, omogućiće da se odgajanje retkih vrsta nastavi pod adekvatnom temperaturom i zaštitom.

Kako obiluje vegetacijom i hladom, Botaničku baštu mnogi Beograđani doživljavaju kao svoje dvorište u centru grada i mesto za odmor od asfalta i buke.

Oronule staze, klupe, kante za smeće i zaraslo šiblje više neće remetiti ovaj zeleni kutak, jer će Botanička bašta uskoro biti rekonstruisana.

Obnova otvorenog prostora kostaće 70 miliona dinara, a 63 miliona obezbediće Fond za zaštitu životne sredine.

Na jesen će, u do sad najvećem prijektu u Jevremovcu, kompeltno biti rekonstruisan veliki i mali staklenac, za čiju će obnovu iz fonda Evropske unije biti odvojeno 1,5 miliona evra.

U parkovima Botaničke bašte i staklenicima gaji se preko 2.000 drvnih, zeljastih i tropskih biljaka, a većinu tih vrsta nemoguće je videti u prirodi.

I u Japanskom vrtu, u kojem je zasađeno nekoliko desetina tropskih biljaka, na jesen će početi rekonstrukcija jezera i njegovog korita.


 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;