INFONET-468X60-BANNER

U aerodrom "Konstantin Veliki" uloženo preko 32 miliona evra

31.05.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Tokom obilaska radova na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je u ovaj projekat do sada investirano preko 32 miliona evra. Od ove sume, oko 10 miliona evra uloženo je u izgradnju nove terminalne zgrade koja će početi sa prijemom putnika početkom jula, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Aerodrom Konstantin Veliki

Planirani izgled (Foto: Aerodromi Srbije)

Vesić je naglasio važnost ovog projekta za građane Niša, ističući da je u izgradnju pristupnih saobraćajnica i parkinga investirano oko 17 miliona evra, kao i da se menjaju kompletne instalacije, uključujući vodovod i kanalizaciju, koje nisu menjane od otvaranja aerodroma.

Pored toga, nova oprema vredna 5 miliona evra, modernija od one na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, biće instalirana do 1. jula, omogućavajući pravovremeno otvaranje novog terminala. Prošle godine, Aerodrom "Konstantin Veliki" zabeležio je gotovo 450.000 putnika, a trenutno nudi 13 linija koje država garantuje na period od tri godine.

Aerodrom Konstantin Veliki

Nova zgrada će biti u funciji od 1. jula (Foto: Aerodromi Srbije)

Ministar je istakao da je cilj povećanje broja linija iz Niša na najmanje 20 u naredne četiri godine, što će se ostvariti u saradnji sa "ER Srbijom" i drugim prevoznicima. Takođe, planirano je dalje unapređenje aerodroma, uključujući rekonstrukciju pista, povećanje broja parking mesta za avione, izgradnju novog kontrolnog tornja i rušenje stare zgrade kako bi se izgradila nova.

Mihajlo Zdravković, vršilac dužnosti direktora "Aerodromi Srbija", naveo je da radovi teku prema dogovorenoj dinamici i da će deo potreban za otvaranje nove terminalne zgrade biti završen do početka jula.

Ambasador Kine u Srbiji Li Ming pohvalio je značaj infrastrukturnih projekata koje izvode kineske kompanije u Srbiji, uključujući ovaj projekat. On je uveren da će završetak radova na niškom aerodromu poboljšati uslove za avio saobraćaj, kao i životni standard građana Niša.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;