INFONET-468X60-BANNER

DBS WindowViewer - alatka za arhitekte i prodavce prozora i vrata

06.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Pri izboru novih prozora i vrata sigurno se pitate kako bi oni izgledali u različitoj boji ili kako bi klizna vrata izgledala na određenom zidu u vašem domu itd. Na takva pitanja teško je odgovoriti ako nedostaje mašta. Donedavno su se za izbor novih prozora i vrata koristile ilustrovane brošure i ugaoni uzorci profila. Danas se koriste rešenja za digitalnu vizualizaciju na računaru. Sa aplikacijom WindowViewer, sada se mogu predstaviti prozori i vrata virtuelno u domovima kupaca.

Veka

DBS WindowViewer (Foto: VEKA)

VEKA profilski sistemi su osnova za uspešnu proizvodnju prozora i vrata, ali je potrebno i veliko znanje u različitim oblastima, kao što su tehnologija proizvodnje, IT, marketing ili prodaja. Zato VEKA podržava svoje partnere u proizvodnji stolarije širokim spektrom usluga, kako bi im pomogla da od samog početka budu uspešni na tržištu.

Kako bi se održao jedinstveni nivo kvaliteta i odgovorilo potrebama sve zahtevnijeg tržišta, kompanija VEKA ulaže u istraživanje i razvoj - a time i u budućnost proizvoda i u jaku poziciju svojih partnera. VEKA podstiče nove ideje i pokreće vodeće tehnologije i time postaje inovator u čitavoj branši.

U velikoj meri fokusira se na digitalni svet, kako bi procesi bili brži, stabilniji i ekonomičniji. Digitalni paket alata sestrinske firme DBS (Digital Building Solutions) nudi idealna rešenja za efikasne, ekonomične i BIM kompatibilne procese za sve faze lanca vrednosti, od planiranja i proizvodnje do maloprodaje i ugradnje prozora i vrata.

Vizualizacija prozora i vrata

Zahvaljujući novim, digitalnim mogućnostima, na sva pitanja kupaca se može odgovoriti vizuelno. Vizualizacija elemenata prozora i vrata nikada nije bila tako jednostavna.

Sa savremenim rešenjima iz oblasti poširene stvarnosti (AR) i veštačke inteligencije (AI), proizvodi se mogu doživeti u realnom okruženju, kako unutar kuće, tako i spolja na fasadi. Dovoljan je pametan telefon ili tablet kako bi se postavili virtuelni elementi prozora ili vrata u originalne slike objekata.

WindowViewer je aplikacija proširene stvarnosti (AR) koja olakšava vizualizaciju 3D modela prozora i vrata u domovima kupaca. Treba samo postaviti odabrane elemente stolarije na željenu lokaciju u prostoriji objekta.

Možete promeniti željene parametre u tren oka: dimenzije, oblik, način otvaranja, boju i vrstu završne obrade, ručke, prečke, roletne, podprozorske klupice, stakla itd. Takođe su mogući i korisnički definisani šabloni zasnovani na DBS WinDo Planning softveru. Izbor prozora i vrata nikad nije bio tako lak. Potreban je samo telefon ili tablet da biste ušli u aplikaciju.

Pored toga, aplikacija vam omogućava da otvorite i zatvorite elemente, prođete kroz njih, podignete i spustite roletne... Jednom kad su definisani svi detalji vaših elemenata, možete ih sačuvati i organizovati na listi želja kako biste im pristupili brzo i lako.

Ova aplikacija je veoma korisna proizvođačima i prodavcima prozora i vrata, tehničarima, dizajnerima, arhitektama, projektnim menadžerima, celom građevinskom timu, kao i vlasnicima objekata, zato što svi dobijaju dovoljno podataka koji obezbeđuju i tačnost i brzinu.

Takođe, daje mogućnost da se krećete kroz svaku fazu projekta i uočite greške pre nego što se one pojave, što štedi i vreme i novac. Proširena stvarnost se smatra jednim od najboljih tehnoloških dostignuća u građevinskoj industriji jer poboljšava sve procese uključene u projekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;