INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

DBS WindowViewer - alatka za arhitekte i prodavce prozora i vrata

06.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Pri izboru novih prozora i vrata sigurno se pitate kako bi oni izgledali u različitoj boji ili kako bi klizna vrata izgledala na određenom zidu u vašem domu itd. Na takva pitanja teško je odgovoriti ako nedostaje mašta. Donedavno su se za izbor novih prozora i vrata koristile ilustrovane brošure i ugaoni uzorci profila. Danas se koriste rešenja za digitalnu vizualizaciju na računaru. Sa aplikacijom WindowViewer, sada se mogu predstaviti prozori i vrata virtuelno u domovima kupaca.

Veka

DBS WindowViewer (Foto: VEKA)

VEKA profilski sistemi su osnova za uspešnu proizvodnju prozora i vrata, ali je potrebno i veliko znanje u različitim oblastima, kao što su tehnologija proizvodnje, IT, marketing ili prodaja. Zato VEKA podržava svoje partnere u proizvodnji stolarije širokim spektrom usluga, kako bi im pomogla da od samog početka budu uspešni na tržištu.

Kako bi se održao jedinstveni nivo kvaliteta i odgovorilo potrebama sve zahtevnijeg tržišta, kompanija VEKA ulaže u istraživanje i razvoj - a time i u budućnost proizvoda i u jaku poziciju svojih partnera. VEKA podstiče nove ideje i pokreće vodeće tehnologije i time postaje inovator u čitavoj branši.

U velikoj meri fokusira se na digitalni svet, kako bi procesi bili brži, stabilniji i ekonomičniji. Digitalni paket alata sestrinske firme DBS (Digital Building Solutions) nudi idealna rešenja za efikasne, ekonomične i BIM kompatibilne procese za sve faze lanca vrednosti, od planiranja i proizvodnje do maloprodaje i ugradnje prozora i vrata.

Vizualizacija prozora i vrata

Zahvaljujući novim, digitalnim mogućnostima, na sva pitanja kupaca se može odgovoriti vizuelno. Vizualizacija elemenata prozora i vrata nikada nije bila tako jednostavna.

Sa savremenim rešenjima iz oblasti poširene stvarnosti (AR) i veštačke inteligencije (AI), proizvodi se mogu doživeti u realnom okruženju, kako unutar kuće, tako i spolja na fasadi. Dovoljan je pametan telefon ili tablet kako bi se postavili virtuelni elementi prozora ili vrata u originalne slike objekata.

WindowViewer je aplikacija proširene stvarnosti (AR) koja olakšava vizualizaciju 3D modela prozora i vrata u domovima kupaca. Treba samo postaviti odabrane elemente stolarije na željenu lokaciju u prostoriji objekta.

Možete promeniti željene parametre u tren oka: dimenzije, oblik, način otvaranja, boju i vrstu završne obrade, ručke, prečke, roletne, podprozorske klupice, stakla itd. Takođe su mogući i korisnički definisani šabloni zasnovani na DBS WinDo Planning softveru. Izbor prozora i vrata nikad nije bio tako lak. Potreban je samo telefon ili tablet da biste ušli u aplikaciju.

Pored toga, aplikacija vam omogućava da otvorite i zatvorite elemente, prođete kroz njih, podignete i spustite roletne... Jednom kad su definisani svi detalji vaših elemenata, možete ih sačuvati i organizovati na listi želja kako biste im pristupili brzo i lako.

Ova aplikacija je veoma korisna proizvođačima i prodavcima prozora i vrata, tehničarima, dizajnerima, arhitektama, projektnim menadžerima, celom građevinskom timu, kao i vlasnicima objekata, zato što svi dobijaju dovoljno podataka koji obezbeđuju i tačnost i brzinu.

Takođe, daje mogućnost da se krećete kroz svaku fazu projekta i uočite greške pre nego što se one pojave, što štedi i vreme i novac. Proširena stvarnost se smatra jednim od najboljih tehnoloških dostignuća u građevinskoj industriji jer poboljšava sve procese uključene u projekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;