Beogradu nedostaje od 10.000 do 15.000 parking mesta

04.06.2012. | Blic

Beogradu nedostaje 10.000 do 15.000 parking mesta, a prva sledeća garaža u gradu najverovatnije će biti izgrađena na teritoriji opštine Vračar, istakao je danas predsednik Udruženja parkirališta Srbije Radenko Vuković.

On je na početku Prvog regionalnog kongresa parkirališta ''Parkvej 2012'' rekao da nema planova za poskupljenje parkiranja.

- Parkiranje je jedan od osnovnih problema u saobraćaju, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima i rešavanjem tog problema značajno se utiče na poboljšanje saobraćajne slike kada je u pitanju gradska infrastrukutra - naveo je Vuković.

Prema njegovim rečima, ti problemi se mogu rešiti izgradnjom podzemnih garaža, ali i povećanjem kapaciteta i broja parking mesta.

Vuković je podsetio da je nedavno počela da funkcioniše i garaža u Mileševskoj ulici u Beogradu, dodavši da je to prva automatizovana garaža gde je došlo do povećanja broja parking mesta za 40 odsto.

Generalni direktor JKP ''Parking servis'' Beograd Boban Kovačević je najavio da će u narednih desetak dana biti relizovan probni projekat u okviru koga će građani koji se budu parkirali na obodu grada, električnim biciklima moći da završe sve obaveze u centru.

- Električni bicikli će biti smešteni na mestima gde želimo da se građani parkiraju, a po ceni parking karte dobiće ovo prevozno sredstvo kojim će komforno rešavati svoje poslove u centru - istakao je Kovačević.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije