INFONET-468X60-BANNER

Koji se projekti očekuju na levoj obali Dunava?

16.07.2021. | Beoinfo

Otvorena je zdravstvena stanica u Borči, u okviru Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" Palilula, koja se prostire na površini od sedam hiljada kvadratnih metara. Ovo je samo jedna u nizu investicija za građane leve obale Dunava. Od juče (15.07.2021) za lekarske usluge neće morati da prelaze reku jer će u njihovom domu zdravlja moći da dobiju svaku moguću pomoć, ali pored doma zdravlja počinje da se gradi vrtić, a u zgradi bivšeg doma zdravlja opštinski uslužni centar, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je gostujući u Beogradskoj hronici naglasio da će pored doma zdravlja u Borči da se gradi vrtić za 200 mališana za koji se radi projekat, a vrtić će biti gotov u prvoj polovini naredne godine. 

- Opštinski uslužni centar koji će biti u zgradi bivšeg doma zdravlja i koji počinje da se radi u narednih mesec dana, imaće sve gradske šaltere, sve šaltere opštine Palilula, mnoge republičke šaltere, što znači da će skoro sve administrativne poslove građani na levoj obali Dunava obavljati tu gde žive i neće morati da idu u opštinu Palilula ili u centar grada - rekao je Vesić.

Govoreći o izgradnji kanalizacije podsetio je da ona počinje da se gradi do kraja godine i da je Grad za to izdvojio 60 miliona evra, od čega je 35 miliona evra kredit Evropske investicione banke. 

- Do sredine septembra će biti završeni projekti, čekamo dve nedelje saglasnost Evropske investicione banke i očekujemo u prvoj nedelji oktobra raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava. U međuvremenu mi smo kao Grad počeli da gradimo kanalizaciju, onaj deo koji plaća Grad. U naselju Braća Marić radimo priključenje oko 400 domaćinstava na mrežu kanalizacije. Radimo kanalizaciono crpnu stanicu Krnjača 2 koja će biti završena u februaru, za koju smo izdvojili oko četiri miliona evra i počinjemo da radimo postrojenje za preradu otpadnih voda - istakao je Vesić.

On je dodao da je Grad obezbedio i dve lokacije za izgradnju gimnazije i jedne srednje stručne škole na levoj obali Dunava i pozvaće građane da se izjasne da li im te lokacije odgovaraju.

- U okviru projekta izgradnje pet novih bazena u Beogradu, koji će biti promovisan narednih nedelja, jedan će biti na levoj obali Dunava. Počinje izgradnja mosta kod Ade Huje i to će biti treći most kojim će leva obala Dunava biti povezana sa centrom grada, a pored toga novim Planom generalne regulacije šinskih sistema predviđeno je da se tramvaj spusti od Bogoslovije prema Adi Huji, pa preko mosta na levu obalu Dunava. Na levoj obali Dunava čekaju nas zaista veliki radovi, što samo govori o tome koliko je nama kao Gradu leva obala Dunava važna - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;