„Mikser” - epicentar urbane transformacije

28.05.2012. | 24 sata

Današnji, četvrti dan Mikser festivala, koji je svečano otvoren u petak u zgradi Beogradske zadruge, obeležiće program „Urbane transformacije” koji će voditi profesor Ivan Kucina sa Arhitektonskog fakulteta, a u cilju ukazivanja na modele koji bi doprineli razvoju Savamale u društveni i kulturni centar.

Program "Urbane transformacije", koji počinje danas i traje do 1. juna, dovešće u Savamalu preko 30 stručnjaka iz raznih oblasti (arhitekture, dizajna, urbanizma...) koji će pokazati kako sa ne tako mnogo kapitalnih novčanih sredstava može da se promeni nešto u lokalnoj zajednici.

- Svi programi će biti otvoreni za sve građane sa idejom da se dođe do pravog modela da se Savamala revitalizuje. U popodnevnim satima biće panel diskusije i predavanja, a paralelno i performansi u javnom prostoru i radionice sa studentima. Istakla bih Glena Vajsa koji je uveo umetnost na Tajms skver kada su svi mislili su da je to suludo, pa zašto mi ne bismo mogli ovde - priča za „24 sata” Tamara Marković, PR festivala.

Inače, Savamala je pre četiri dana postala stecište dobrog provoda i kreativnih intervencija uz pomoć kojih će se ovaj zapušteni deo grada pretvoriti u pravi urbanistički kvart i umetnički raj.

Povezane vesti:

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....