INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kreativni raj u Savamali uz arhitekte, dizajnere i muziku

04.05.2012. | 24 sata

Na Mikser festivalu, koji će se od 25. maja do 2. juna održati u Savamali, predstaviće se neki od najboljih svetskih arhitekata, dizajnera, urbanista i vizuelnih umetnika, održaće se niz radionica i predavanja, a osim poznatih, nastupiće i brojni mladi i alternativni muzičari.

Program čini mreža od preko 50 transdisciplinarnih projekata, ali će nastupi svetskih zvezda kreativne industrije svakako biti najzanimljiviji.

- Dolaze kontroverzni dizajner Arne Kinze, prepoznatljiv po gigantskim instalacijama u javnom prostoru, renomirani belgijski video-umetnik David Klarbout, najuticajnija ličnost u istoriji tehnopopa i čuveni producent sastava Depeche Mode Danijel Miler, eksperimentalni arhitektonski kolektivi Bik van der Pol i Feld 72, menadžer u kulturi Glen Vajs, odgovoran za revolucionarno uvođenje javnog umetničkog programa na njujorški Tajm skver - kaže Tamara Mitrović, PR Miksera.

Održaće se i Regionalni samit manifestacija kreativne industrije, pa će tako organizatori sličnih programa iz Beča, Budimpešte, Hrvatske, Sofije, Tirane, Ljubljane i Skoplja osnovati u Beogradu regionalnu mrežu manifestacija koje će razvijati kreativni potencijal Balkana.

- Imali smo i međunarodne konkurse za talentovane umetnike kao što Ghost Project, Young Balkan Designers, Urban Bundle i Garage Roll Call. Novitet je saradnja sa Umbria džez festivalom, u okviru koje će nastupiti mladi džezeri čiji je talenat potvrdio čuveni Berkli - kaže Tamara Mitrović.

Na Mikseru će se sa više od 20 izvođača predstaviti i nekadašnji muzički festival Dis-patch i to pod nazivom Tri trećine (3/3). Između ostalih će nastupiti i Kelpe, Microburst, Thunderloops i Chad Valley iz Londona, From Africa i High Places iz Njujorka, ali i niz gostiju iz regiona i alternativnih heroja beogradske klupske scene.

Inače, glavne zvezde muzičkog dela festivala su bluz trip hop bend Goribor i zagrebački Lollobrigida, kao i nemački DJ Majkl Majer, koga je čuveni veb-magazin „Resident Advisor” proglasio za najboljeg di-džeja u konkurenciji sa Ričijem Hotinom, Rikardom Viljalobosom, Karlom Krejgom...

Mikser se ove godine kao deo strategije aktiviranja zanemarenih gradskih četvrti sadržajima kulture iz silosa Žitomlina na Dorćolu preselio u Savamalu, pa će tako oživljavanje ovog urbanog džepa biti jedna od glavnih tema festivala.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;