Otvoren 38. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

24.04.2012. | Beta

Na Međunarodnom sajmu građevinarstva koji je otvoren danas u Beogradu, predstaviće se 856 izlagača od kojih je trećina iz 26 zemalja Evrope i Azije.

Manifestaciju je na Beogradskom sajmu otvorio ministar životne sredine, rudarstva i prostrnog planiranja Srbije Oliver Dulić. Dulić je kazao da je broj učesnika na sajmu, kao i sam građevinski sektor, pokazuju "veliku žilavost".

- Bez mera Vlade Srbije mnoge firme iz građevinskog sektora ne bi preživele - rekao je on naglašavajući da je država kroz tri stuba pomoći u domaću građevinsku industriju do sada investirala između 450 i 500 miliona evra.

On je podsetio da je u prvi stub, odnosno projekte izgradnje javne infrastrukture, investirano 18 milijardi dinara.

- Država je pomogla i u drugi stub, odnosno izgrađnju stambenih kompleksa, dok je treći stub pomoći - izgradnja socijalnih stanova u 12 gradova počeo da se realizuje juče, dodao je on.

- Statistički podaci pokazuju da je u zadnjem kvartalu 2011. građevinski sektor Srbije imao rast od 16,5% i da je u decembru prošle godine izadtao 34% više građevinskih dozvola - kazao je on.

Na sajmu građevinarstva, koji traje do 28. aprila, predstavljene su sve oblasti građevinske delatnosti, od najsavremenijih materijala, opreme, alata i mašina, preko inovacija u projektovanju i upravljanju projektima, do najaktuelnijih sistema gradnje, uređenja i održavanja objekata, adaptacije, rekonstrukcije i opremanja enterijera i eksterijera.

Međunarodni 38. sajam građevinarstva se održava na kompletno raspoloživom izložbenom prostoru Beogradskog sajma, u sedam hala i na otvorenom prostoru.

Radno vreme manifestacije je od 10.00 do 19.00, a u subotu, poslednjeg dana, sajam se zatvara u 17.00. Cena ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, dok je cena parkinga 200 dinara na sat.

Posetite štandove kompanije Infonet Group, vodeće kompanije na polju marketinga i poslovnog izdavaštva vezanog za građevinsku industriju u Hali br. 4. i uverite se u višegodišnju uspešnost svakog našeg projekta.

 

 

 

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...