Otvoren 38. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

24.04.2012. | Beta

Na Međunarodnom sajmu građevinarstva koji je otvoren danas u Beogradu, predstaviće se 856 izlagača od kojih je trećina iz 26 zemalja Evrope i Azije.

Manifestaciju je na Beogradskom sajmu otvorio ministar životne sredine, rudarstva i prostrnog planiranja Srbije Oliver Dulić. Dulić je kazao da je broj učesnika na sajmu, kao i sam građevinski sektor, pokazuju "veliku žilavost".

- Bez mera Vlade Srbije mnoge firme iz građevinskog sektora ne bi preživele - rekao je on naglašavajući da je država kroz tri stuba pomoći u domaću građevinsku industriju do sada investirala između 450 i 500 miliona evra.

On je podsetio da je u prvi stub, odnosno projekte izgradnje javne infrastrukture, investirano 18 milijardi dinara.

- Država je pomogla i u drugi stub, odnosno izgrađnju stambenih kompleksa, dok je treći stub pomoći - izgradnja socijalnih stanova u 12 gradova počeo da se realizuje juče, dodao je on.

- Statistički podaci pokazuju da je u zadnjem kvartalu 2011. građevinski sektor Srbije imao rast od 16,5% i da je u decembru prošle godine izadtao 34% više građevinskih dozvola - kazao je on.

Na sajmu građevinarstva, koji traje do 28. aprila, predstavljene su sve oblasti građevinske delatnosti, od najsavremenijih materijala, opreme, alata i mašina, preko inovacija u projektovanju i upravljanju projektima, do najaktuelnijih sistema gradnje, uređenja i održavanja objekata, adaptacije, rekonstrukcije i opremanja enterijera i eksterijera.

Međunarodni 38. sajam građevinarstva se održava na kompletno raspoloživom izložbenom prostoru Beogradskog sajma, u sedam hala i na otvorenom prostoru.

Radno vreme manifestacije je od 10.00 do 19.00, a u subotu, poslednjeg dana, sajam se zatvara u 17.00. Cena ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, dok je cena parkinga 200 dinara na sat.

Posetite štandove kompanije Infonet Group, vodeće kompanije na polju marketinga i poslovnog izdavaštva vezanog za građevinsku industriju u Hali br. 4. i uverite se u višegodišnju uspešnost svakog našeg projekta.

 

 

 

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...