INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja Arhiva u Novom Sadu biće završena u 2013. godini

09.03.2012. | Tanjug

Grad Novi Sad planira da tokom ove godine završi prve dve faze izgradnje novog Arhiva, a kompletna realizacija investicije usledila bi tokom iduće godine, rekao je juče prilikom obilaska radova gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Slika - Budući izgled Arhiva

Prva faza podrazumeva grube građevinske radove koje izvodi preduzeće "Best - izgradnja" iz Novog Sada, vrednost ugovorenih radova prve faze je 169 miliona dinara, a rok za završetak je šest meseci, navodi se u saopštenju Gradske kuće.

- Ovo je jedno od najvažnijih gradilišta u Novom Sadu, jer ovakva zgrada nije građena poslednjih 20, 30 godina - rekao je Pavličić, dodajući da će Novi Sad dobiti novih 6.000 kvadratnih metara prostora čija će vrednost preći 500 miliona dinara.

- Završetkom radova na Arhivu ovaj deo grada dobiće novi izgled, zajedno sa budućim Žeželjevim mostom i izmeštanjem Kvantaške pijace - dodao je gradonačelnik Novog Sada.

Prema planu, objekat Arhiva će imati suterensku etažu, prizemlje i dva sprata, a u najvećem delu, tj. u oko četiri hiljade kvadratnih metara biće depoi. U drugom delu biće upravni deo, radionice za konzervaciju i reparaciju, snimanje i proučavanje građe, sale za edukaciju, biblioteka i izložbeni prostor.

Objekat će biti opremljen svim potrebnim instalacijama, uključujući i sistem za suvo gašenje požara, kompletno klimatizacijom i ventilacijom i kontrolom mikroklimatskih uslova za čuvanje arhivske građe, navodi se u saopštenju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;