INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prostorni planovi veoma važni za potencijalne investitore

09.03.2012. | E-kapija

Prostorni planovi za sedam rubnih opština Beogarad veoma su važni za korišćenje, uređenje i zaštitu prostora, kao i za buduće investicije na teritoriji Surčina, Lazarevca, Barajeva, Obrenovca, Mladenovca, Grocke i Sopota, rekao je za "Beoifo" Dejan Vasović, glavni gradski arhitekta. Izvesno je da će se na sednici Skupštine grada danas, pred odbornicima naći predlozi prostornih planova opštine Lazarevac i dela opštine Surčin.

On je rekao da je još jedan nacrt plana bio je tokom proteklog meseca na javnom uvidu, i to za opštinu Barajevo, a do 21. marta stručnjaci i građani mogu da se upoznaju i izjasne i o predloženom prostornom planu za opštinu Obrenovac.

– Prostorni planovi veoma su važni za sve opštine jer zapravo predstavljaju razradu i implementaciju dokumenata višeg ranga i planski usmeravaju potencijalnu gradnju. Druga veoma važnja činjenica jeste to što će opštine zahvaljujući prostornim planovima moći da za skoro 90% svoje teritorije direktno sprovedu postupke za dobijanje lokacijskih dozvola ili za izradu urbanističkih projekata. Sve ovo umnogome će ubrzati čitavu proceduru gradnje na ovim opštinama i tako stvoriti uslove za veća ulaganja – kazao je Vasović.

Kad je reč o opštini Mladenovac, nacrt plana biće na javnom uvidu od 12. marta do 12. aprila, a javna sednica Komisije za planove planirana je za 24. april. U fazi finalne izrade su i planovi za Grocku i Sopot. Obrađivač svih planova je Urbanistički zavod Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;