Realizovani prostorni i urbanistički planovi u Požarevcu, Kučevu, Petrovcu na Mlavi i Velikoj Plani

23.02.2012. | E-kapija

U Požarevcu je juče održana završna konferencija projekta "Exchange 3" kroz koji je u urbanističko i prostorno planiranje uloženo skoro 350.000 evra od čega je Evropska unija uložila 300.000 evra dok je ostatak finansirao grad Požarevac zajedno sa partnerskim opštinama.

Slika - Požarevac

Ovom skupu su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava kao i Endriju Hedi, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji koji je govorio o detaljima ovog projekata od izuzetnog značaja i saradnji sa partnerskim opštinama koje su obuhvaćene aktuelnim planovima.

– Sprovođenje ovog projekta za budućnost realizovano je kroz više prostornih i urbanističkih planova kao i niz pratećih aktivnosti koje će omogućiti praćenje implementacije samih planskih dokumenata i obezbediti njihovu dostupnost i primenu kako stručnim licima i javnim preduzećima tako i svim zainteresovanim građanima - rekao je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević.

Inače, grad Požarevac je u septembru 2010. godine započeo sprovođenje projekta "Prostorno i urbanističko planiranje za budućnost", čiji je cilj poboljšanje uslova za planski održivi razvoj kroz izradu i usvajanje relevantnih planskih dokumenata u skladu sa zakonom. Projekat finansira Evropska unija kroz "Exchange 3" program. Projekat je trajao 17 meseci i Grad Požarevac ovaj projekat sprovodi u saradnji sa partnerskim opštinama iz Srbije, opštinom Kučevo, Petrovac na Mlavi i Velikom Planom.

Sprovođenjem projekta "Prostorno i urbanističko planiranje za budućnost" realizovano je više prostornih i urbanističkih planova, kao i niz pratećih aktivnosti koji će omogućiti praćenje implementacije samih planskih dokumenata i koje će obezbediti njihovu dostupnost i primenu, kako stručnm licima i javnim preduzećima tako i svim zainteresovanim građanima.

Zajednička aktivnost za sve partnerske opštine jeste uvođenje Geografsko – informacionog sistema u rad lokalnih samouprava kroz nabavku GIS softvera, računarske opreme i obuku zaposlenih, što će omogućiti bolji pregled planske dokumentacije, kao i praćenje implementacije istih, a u cilju daljeg razvoja GIS sistema.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...