INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predstavljen projekat "Čair sutra": Više zelenila i sportskih sadržaja

27.05.2024. | Glas juga

Čair, najveći niški park, uskoro će doživeti veliku transformaciju. Predstavljeno je idejno rešenje projekta pod nazivom "Čair sutra", koje uključuje više zelenila, nove mobilijare, uređenje pešačkih staza, zatim nove sadržaje za skejtere, rolere i odbojku na pesku. Građani će imati priliku da daju svoje sugestije za unapređenje parka.

Park Čair

Park Čair (Foto; YouTube/Javno preduzeće Zavod za urbanizam Niš/screenshot)

Direktor Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša istakao je da će staze za pešake dobiti posebne nazive poput staze ljubavi, prijateljstva i drugarstva. Planirano je postavljanje nove staze koja će biti namenjena isključivo vozićima, kao i izgradnja skejt parka i roler staze koja će zadovoljiti međunarodne standarde. Takođe, predviđena je rekonstrukcija postojećeg pič terena koji će biti dostupan svim građanima, preneo je Glas juga.

Ivan Mihajlović, direktor JKP Mediana, najavio je postavljanje modernih zalivnih sistema na površini od 13 hektara, zahvaljujući čemu će park postati zeleniji nego ikada, a biće posađene i nove sadnice.

Kako Glas juga navodi, park će imati čuvare i video nadzor, dok će pojedine staze biti pokrivene internetom, a biće postavljeni i solarni paneli.

Počela je prva faza rekonstrukcije, postavljeno je energetski efikasno osvetljenje, a trenutno se vrši zamena dečijeg mobilijara u centralnom delu parka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;