PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Rekonstrukcija kule Bogojvar na Paliću u 2012. godini

22.02.2012. | E-kapija

Zanemarljiv je broj Subotičana koji kulu Bogojvar pamte u njenom punom sjaju. Malo je onih koji pamte boravak u njoj i pogled na jezero Palić. Mlađi pored zazidanih prozora, ništa drugo ni ne pamte, pa im ovaj objekat ni ne znači mnogo.

Slika - Bogojvar

Decenijama se u nju nije ulagalo, da bi devedesetih došlo do potunog propadanja kada su najćešći stanari kule bili golubovi i beskućnici. Ornamenti i fasada ovog objekat građenog u švajcarskom stilu su potpuno uništeni i tek se po nekim ćoškovima mogu naslutiti. Od ove godine će se u "Park Paliću" pored Ženskog štranda i Velike terase pozabaviti i Bogojvarom, koji bi po predviđenom planu trebalo da bude rekonstruisan, piše portal gradsubotica.co.rs.

Uslove rekonstrukcije će propisati Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, koji će izvođačima dati smernice kada je u pitanju izbor materijala koji će se ugraditi i boja na novoj fasadi.

Ono što je od posebnog interesa za građane, ali i posetioce Palića, je buduća namena ovog objekta. On decenijama nema nikakvu namenu i veliki problem predstavlja sam prostor koji predstavlja veliko ograničenje za mnoge delatnosti. Stoga će se veoma teško naći srećno rešenje koje će sa jedne strane zadovoljiti grad kao vlasnika i zakupca kao budućeg korisnika kule sa lepim pogledom na jezero, navedeno je na subotičkom portalu.

 

Komentari: 1

Dragan 23.02.2012 00.01.37

Poslasticarnice su u modi, jedna visoko kvalitetna, mislim po uzoru na francuske ili italijanske

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Toza 21.03.2023.
Ja sam čuo da se masovno iseljavaju i proda...
Mirko 21.03.2023.
Interesantno je da niko nije objavio sliku ...
Сретен 21.03.2023.
Ко паркира ауто у подруму!?

;