IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Putari "Nibensa" predložili plan za reorganizaciju

31.08.2011. | Tanjug

Putarske firme "Nibens" grupe "Niš", "Vranje" i "Kragujevac" podnele su Privrednom sudu u Beogradu program za reorganizaciju tih preduzeća, rečeno je Tanjugu u Samostalnom sindikatu putara Srbije.

- Većina banaka i ostali finansijski poverioci "Nibensa" su se saglasili sa programom, koji treba još da odobri Privredni sud - rekla je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Plan predviđa, prema njenim rečima, otvaranje novih računa putarima u cilju nastavka poslovanja bez dugova kako bi mogli da se izmire dugove bankama na starim računima preduzeća "Nibensa".

- Pošto račune neće da odblokiraju ovo bi bilo najbolje rešenje, a tako bi se izbegao i stečaj - rekla je Vukanovićeva.

Preduzeće "Nibensa", "Bačkaput" još nije dobilo ni jednu zaostalu zaradu, kazala je ona navodeći da su radnici preduzeća za puteve "Beograd", "Niš" i "Kragujevac" dobila po jednu zaostalu mesečnu zaradu, a putari "Vranja" jednu i po platu.

- Uhapšeni vlasnik "Nibens" grupe Milo Đurašković je sklopio nezakonit ugovor sa firmom "Borovica transport" na osnovu kojeg su unapred založena sredstva "Bačkaputa", koje to preduzeće potražuje od vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja za razne obavljene radove na teritoriji Vojvodine - rekla je Vukanovićeva.

Putarska preduzeća "Nibens" grupe duguju bankama oko 130 miliona evra, a ukupno duguju oko 170 miliona evra.

Samostalni sindikat putara Srbije i putari "Nibensa" traže isplatu svih zaostalih zarada, a ne samo za april, kao i utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa i pojedinaca koji su dozvolili "Nibens" grupi da se prezaduži i ostavi radnike na "cedilu".

Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz "Nibens" grupe, uhapšeni su pre tri meseca pod sumnjom da su od 2007. do 2010. izvlačili novac iz kruševačke fabrike maziva FAM preko drugih firmi koje su u Đuraškovićevom vlasništvu.

Šteta naneta FAM-u procenjena je na više od 32 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;