IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Preduzeće "Vojvodinaput" u Pančevu otvorilo asfaltnu bazu vrednu 4,2 miliona evra

11.05.2011. | eKapija

Nova asfaltna baza preduzeća "Vojvodinaput", u koju je uloženo 4,2 miliona evra, otvorena je juče u Pančevu po najnovijoj svetskoj tehnologiji koja zagađenje životne sredine svodi na minimum.

"Vojvodinaput" je pre šest godina kupila austrijska građevinska firma "Strabag" koja je uključena i u renoviranje beogradskog mosta Gazela.

- Ovo postrojenje svojim kapacitetom od 160 tona asfalta na sat obezbediće dovoljne količine tog materijala za sve naše potrebe u Južnom Banatu - rekao je novinarima prilikom svečanog otvaranja direktor "Vojvodinaputa" Živorad Mirković.

On je dodao da je postrojenje izgrađeno po tehnologiji koja obezbeđuje visok stepen zaštite životne sredine, tako da Pančevci ne moraju uopšte da brinu da će zagađivati okolinu.

Asfaltna baza nalazi se preko puta Rafinerije nafte Pančevo, i njenim otvaranjem ugašena je stara baza smeštena nedaleko odatle koja je svojim radom u izvesnoj meri zagađivala vazduh u tom delu grada.

- Dolazak "Strabaga", jedne od najvećih građevinskih firmi u Evropi u Vojvodinu i Srbiju je veoma značajan događaj, jer pored zapošljavanja velikog broja ljudi, šalje poruku da u Srbiji ima mesta i za druge najznačajnije evropske i sveske kompanije - ocenio je pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

On je izrazio sigurnost da će "Strabag" biti uključen u najveće investicione projekte u Pokrajini, navodeći da će nova baza u tome imati vrlo značajnu ulogu.

 

Komentari: 1

Vlajko 03.02.2012 17.56.37

DA uradjena asfaltna baza bez regularnih dozvola i papira, sve na muljanja i podplacivanje. Radnike muce kao na Golom otoku, tretiraju ih kao stoku, dok mala grupica krade nemilice.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;