INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Holcim preuzeo Teko Mining u Srbiji

13.07.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Lafarge Srbija, član Holcim Grupe, preuzeo je upravljanje Teko Mining Srbija, jedne od najvećih nezavisnih kompanija za proizvodnju agregata u zemlji, sa procenjenim prihodom od prodaje od preko 20 miliona evra u 2022. godini. Ova akvizicija uključuje četiri kamenoloma i asfaltnu bazu Vinča, čime će se učvrstiti prisustvo Holcim-a, na dinamičnom srpskom tržištu, dopunjujući nedavnu akviziciju Kamenoloma Podbukovi, još jedne kompanije za proizvodnju agregata u regionu.

Lafarge fabrika cementa u Beočinu

Lafarge fabrika cementa u Beočinu (Foto: Lafarge)

- Teko idealno dopunjuje našu postojeću proizvodnju cementa i betona, omogućavajući nam da na ovom veoma dinamičnom tržištu, našoj integrisanoj ponudi dodamo agregate, asfalt i proizvodnju filera. Radujem se što ću poželeti dobrodošlicu zaposlenima Teko Mininga, čija će stručnost biti od neprocenjivog značaja  za ubrzanje našeg rasta, i koja će nam omogućiti da u budućnosti  razvijemo cirkularna rešenja vezana za reciklažu građevinskih materijala i građevinskog otpada, izjavio je Miljan Gutović, direktor regiona za Evropu, Bliski istok i Afriku.

Kamenolom Gradac, Batočina

Kamenolom Gradac, Batočina (Foto: Lafarge)

- Lafarge Srbija ovom akvizicijom učvršćuje poziciju lidera u oblasti proizvodnje i prodaje građevinskih materijala na srpskom tržištu. Ulaganje u proširenje poslovanja, kroz akviziciju kompanije Teko Mining i kamenoloma Podbukovi, omogućava nam brz ulazak u tri nova poslovna segmenta - agregate, asfalt i krečni filer u kojima do sada nismo poslovali, što će biti velika podrška razvoju infrastrukture u Srbiji. Lafarge posluje u Srbiji punih 20 godina, tokom kojih smo konstantno ulagali u razvoj našeg poslovanja oslanjajući se na dugu tradiciju fabrike cementa, unoseći inovacije i uspešno prevazilazeći sve izazove. Sa istim entuzijazmom ćemo nastaviti da radimo i u predstojećem periodu. Želimo srdačnu dobrodošlicu u našu porodicu zaposlenima preduzeća Teko Mining i kamenoloma Podbukovi, navodi Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija.

Teko Mining ima kamenolome u Batočini, Ćeramidama, Ljuboviji i Ladnim Vodama, kao i asfaltnu bazu Vinča, a u svojoj organizaciji ima preko 150 zaposlenih. Visokokvalitetni agregati su strateški locirani da snabdevaju izgradnju i održavanje putne infrastrukture, izgradnju železnice i primene koje zahtevaju visoke čvrstoće.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


MLADOST-300X250-BANNER
MORAVACEM-300X250-BANNER
XELLA-300X250-BANNER
LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;