Premijer obećao pomoć Valjevu

10.02.2011. | Tanjug

Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević izjavio je danas da je zadovoljan rezultatima razgovora sa predsednikom Vlade Mirkom Cvetkovićem o situaciji nastaloj posle odluke kompanije "Gorenje", da umesto u Valjevu, novu fabriku gradi u Zaječaru, navodeći da je premijer obećao pomoć tom gradu.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnosti da se Valjevo uvrsti u gradove od posebnog značaja kao i o pronalaženju strateških partnera za pojedine privredne projekte, istaknuto je u saopštenju gradske uprave u Valjevu.

"Nismo propustili priliku da obavestimo premijera Cvetkovića da smo seljenjem fabrike "Gorenja" iz Valjeva u Zaječar, ostali bez očekivanih 500 radnih mesta. Rekli smo premijeru da očekujemo da nam vlada i nadležna ministarstva pomognu da naše kompanije, kao i ostale u našoj zemlji, dobiju pomoć od nekoliko hiljada evra za svako novootvoreno radno mesto", rekao je on.

Premijer je, prema Jakovljevićevim rečima, ukazao na potrebu bolje saradnje sa svim nadležnim ministarstvima, istakavši da Valjevo mora pokazati više inicijative nego do sada.
 
Gradonačelnik Valjeva je izneo lične utiske sa sastanka sa premijerom, navodeći da će u dogovoru sa kompanijom "Gorenje" pokušati da se reše nastali nesporazumi.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...