INFONET-468X60-BANNER

Mostom preko Tise u Adi od oktobra - investicija od 8 miliona evra

14.09.2010. | eKapija

Most preko Tise kod Ade je izgrađen. Radovi na pristupnim putevima sa obe strane mosta u završnoj su fazi. Most će biti pušten u saobraćaj za dve do tri sedmice - čulo se na gradilištu koje je juče obišao predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić.

- Most kod Ade je jedna od najvećih pokrajinskih investicija u prethodnih nekoliko godina. Kada uskoro bude pušten u saobraćaj predstavljaće snažan privredni zamajac razvoja ovog regiona i severne Bačke i severnog Banata. Ovim mostom će se bitno skratiti razdaljine između opština Kikinda, Ada, Čoka, Novi Bečej, on će spojiti severni Banat sa Koridorom 10 i omogućiće dolazak investitora, omogućiće bolji život. I poljoprivrednicima će biti olakšano da obrađuju svoje zemljište i sa jedne i sa druge strane Tise, jer, ovde je bila jedna od retkih preostalih skela. Opštine koje će imati neposredne koristi od ove saobraćajnice zaslužuju ovaj most, kao objekta od velikog infrastrukturnog značaja - izjavio je Pajtić.

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine u izgradnju mosta uložio je više od 770 miliona dinara, a za izgradnju pristupnih puteva još 45 miliona dinara.

Most kod Ade skratiće put do Kikinde sa sadašnjih 63 na 27 kilometara. Sa banatske strane nastavlja se izgradnja planirane putne mreže u dužini od 20-tak kilometara. Pored toga, most kod Ade ima i širi regionalni značaj. Nakon izgradnje petlje kod Malog Iđoša na Koridoru 10, to će biti ujedno i najbolja saobraćajna trasa za povezivanje ovih opština sa Somborom i drugim opštinama Zapadnobačkog okruga.

I Severnobanatski okrug, preko opštine Ada, imaće najkraći put za izlazak na Koridor 10. Na nivou AP Vojvodine, ova saobraćajna transferzala će povezivati pet okuga, odnosno njome će biti stvoreni uslovi za povezivanje 40% od ukupnog stanovništva u Vojvodini.

Puštanjem u saobraćaj mosta kod Ade, ostvariće se najkraća veza u pravcu istok-zapad, od Mađarske i Hrvatske, preko Srbije sa Rumunijom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;