IZOLACIJA-468X60-BANNER

Planet Residence - saveznik prirode

01.06.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Energetska efikasnost građevisnkih objekata nije više samo preporuka, već je ušla u zakone o izgradnji i postala jedno od glavnih merila kvaliteta i vrednosti objekata. U tom smislu, visoki standard postaviće stambeno-poslovni kompleks Planet Residence u Nišu. Prema Elaboratu energetske efikasnosti, ovaj kondominijum poseduje energetski pasoš visokog B razreda. Energetski pasoš je obavezni, zvanični dokument, kojim se proveravaju energetska svojstva zgrade i ocenjuje njena energetska efikasnost.

Stambeno-poslovni kompleks Planet Residence u Nišu

Stambeno-poslovni kompleks Planet Residence u Nišu (Foto: Planet Capital)

Visoki standardi gradnje, koji su imperativ u radovima na stambeno-poslovnom kompleksu Planet Residence, donose brojne benefite kako budućim stanarima, tako i životnoj sredini. Unapređenjem energetske efikasnosti građevinskih objekata štedi se novac, povećava pouzdanost električne mreže, a čuvaju se zdravlje ljudi i životna sredina. Takođe, energetski efikasni objekti bolje su opremljeni za prelazak na obnovljivu energiju, koja ne proizvodi štetne emisije.

"Parter uz poslovanje, obodne zelene površine i zelena krovna terasa namenjena samo za stanare kompleksa čine više od 50% ukupne površine građevinske parcele", navodi se u Elaboratu energetske efikasnosti stambeno-poslovnog kompleksa Planet Residence.

Zelene krovne terase namenjene rezidencijalnim apartmanima čine dodadtnih 11,99%. U Elaboratu se navodi da postoje dobri uslovi za prirodno osunčanje, ventilaciju i osvetljenje. Postoje i uslovi za postavljanje solarnih kolektora na krovu. Parking poseduje i punjače za električne automobile, uz mogućnost instalacije dodatnih, na zahtev stanara.

Planet Residence, privatno dvorište

Planet Residence, privatno dvorište (Foto: Planet Capital)

"Objekat spada u srednje teški tip gradnje, što je povoljno u smislu iskorišćenja dobitka toplote u periodu grejanja. Unutrašnja temperatura vazduha se reguliše ručno. Preko prozora orijentisanih prema jugu, istoku i zapadu omogućeni su solarni dobici toplote u toku grejne sezone. Vazdušni komfor se postiže prirodnom ventilacijom", stoji u Elaboratu.

O pitanjima potencijalnog zagađenja zbog blizine Gradske toplane stambeno-poslovnom kompleksu Planet Residence, ispitivanjima se došlo do povoljnih rezultata.

"Distributer toplotne energije Gradska toplana Niš ne emituje zagađujuće elemente u vazduh, jer kao gorivo za proizvodnju iste koristi prirodni gas", kažu investitori.

Planet Residence predstavlja objekat čiji standardi gradnje povezuju modernog čoveka i prirodu. Tokom stvaranja projekta vodilo se računa o potrebama budućih generacija. Zahvaljujući iskustvu i inovativnim idejama, deo prirode prenosi se u domove budućih stanara kompleksa Planet Residence.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;