INFONET-468X60-BANNER

„Prokop“ loše povezan sa gradom

14.05.2010. | Blic

Prva linija gradske železnice od Zemuna do Pančevačkog mosta trebalo bi da počne sa radom sledeće godine. Do tada se mora rešiti problem nepovezanosti nekih stanica „Beovoza“ sa gradskim prevozom.

Primera radi, stanica „Beograd centar“ („Prokop“) nema nikakvu vezu sa gradskim autobusima pa ne nudi mogućnost putnicima da nastave putovanje po izlasku iz voza.

Vozovi na liniji Zemun - Pančevački most zaustavljaće se na stanicama koje se nalaze u užem gradskom jezgru a to su: „Beograd Centar“, „Karađorđev park“, „Vukov Spomenik“, „Tošin Bunar“, „Zemun“ i „Pančevački most“. U ovom trenutku većina stanica je solidno povezana sa stajalištima GSP, ne računajući stanice „Beograd Centar“ i „Zemun“.

PROKOP: Iako su u blizini dva stajališta GSP, jedno u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića i drugo u Bulevaru vojvode Putnika, do njih se iz „Prokopa“ teško dolazi. Do stajališta u Vojvode Putnika potrebno je najmanje 10 minuta pešačenja. Deo puta je i neasfaltirana uzbrdica, grmlje i kamenje, gde je potrebno napraviti stepenice.

KARAĐORĐEV PARK: Stanica „Karađorđev park“ ima najbolju vezu sa gradom. Po izlasku iz voza putnici će potrošiti nekoliko minuta do najbližih stajališta gradskog prevoza koja se nalaze kod restorana „Franš“. Odatle na raspolaganju imaju čak 10 linija gradskog prevoza (tri tramvajske i sedam autobuskih).

NOVI BEOGRAD: Ispod železničke stanice „Novi Beograd“, kod „Buvljaka“, nalaze se tramvajsko i autousko stajalište. Da bi stigli do njih, putnicima koji se iskrcaju iz „Beovoza“ potrebno je svega nekoliko minuta pešačenja. U pravcu ka gradu na raspolaganju su tramvaji i autobus 95, mada je ova veza mnogo praktičnija za stanovnike koji žive na periferiji a rade u Novom Beogradu.

TOŠIN BUNAR i PANČEVAČKI MOST: U blizini ovih stanica prolazi veliki broj linija gradskog prevoza. Ipak, stručnjaci misle da ovde putnici treba da se ukrcaju u vozove i nastave put do grada, posebno oni koji žive na periferiji. Veza sa linijama gradskog prevoza nije problem ni za stajalište ispod Pančevačkog mosta. Svega dvadesetak koraka deli ovu stanicu od okretnice autobusa na linijama 33, 37, 48 i 58. Poteškoću putnicima “Beovoza” za sada predstavljaju neredovni polasci od kojih su pojedini čak i ukinuti.

VUKOV SPOMENIK: Stanica najmodernijeg izgleda sa čak tri stajališta GSP u neposrednoj blizini već sada nudi niz pogodnosti. Ukoliko žele do centra grada putnici koji se voze gradskom železnicom mogu da izađu na ovoj stanici i biraju između nekoliko linija gradskih autobusa ili tramvaja čija stajališta se nalaze bukvalno na izlazu iz stanice u Bulevaru kralja Aleksandra i Ruzveltovoj ulici.

Ceo tekst čitajte u Blicu.


 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;