SFSOPLATE-468X60-BANNER

Stručnjaci beogradske Fabrike vode "Makiš" realizovali nadzor Fabrike vode u Brčkom vredne 11 miliona evra

13.04.2010. | eKapija

Stručnjaci beogradske Fabrike vode "Makiš" angažovani su za proveru i atestiranje kompletnog procesa i proizvedene vode u Fabrici vode u Brčkom u koju je uloženo 11 miliona evra.

- Fabrika vode u prigradskom naselju Plazulje spremna je za tehnički prijem što će omogućiti ulazak u probnu proizvodnju početkom maja ove godine - rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Dragan Pajić.

On je posetio tu fabriku u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 11 miliona evra, od čega su povoljni strani krediti austrijske vlade i Hypo banke 8,5 miliona evra, dok je ostatak obezbeđen iz lokalnog budžeta.

Fabrika vode u Brčkom je projektovana na 330 litara u sekundi, a s uvezenom tehnologijom i opremom koje su najsavremenija dostignuća u svetu za preradu prirodnih vodotoka u vodu za domaćinstva, predstavlja jedinstven kapacitet u BiH, saopšteno je iz Vlade Distrikta Brčko.

Izgrađen otvoreni bazen kapaciteta 100.000 metara kubnih, s instaliranim grubim prečistačima i ugrađenim moćnim pumpama, omogućava potpuno snabdevanje grada u ekscesnim situacijama, kao što je zagađenje vodotoka Save, kao grubo filtriranje vode pre ulaska u proces prerade.

- U toku je završetak opremanja laboratorije za stalno praćenje kvaliteta vode i proveru njenog hemijskog i biološkog sastava, čime se omogućava službeni tehnički prijem, odnosno, ulazak u probni rad početkom maja, a nakon toga, po ranijoj odluci Vlade, predaja kapaciteta na upravljanje Javnom preduzeću "Komunalno Brčko" - kazao je Predrag Ljubojević, šef Odeljenja za komunalne poslove Brčko.

Celu vest čitajte na sajtu eKapija.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;