INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Inovacije i budućnost vodoprivrede na Forumu voda 2023 u Beogradu

06.12.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U Beogradu će se od 7. do 9. decembra 2023. godine održati Forum voda, koji će ove godine biti smešten u Hali 3 Beogradskog sajma. Ovaj događaj, koji organizuje Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo, osnovano 1960. godine, okupiće stručnjake iz oblasti vodoprivrede i predstavnike relevantnih industrija.

Voda

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ključne Teme i Inovacije

Forum će se fokusirati na neophodne reforme u sektoru voda i mogućnosti za unapređenje vodnih usluga. Posebna pažnja biće posvećena ulozi digitalnih tehnologija i veštačke inteligencije u budućnosti vodoprivrede. Diskutovaće se o tome kako ove tehnologije mogu unaprediti održavanje i razvoj sektora, kao i o novim zakonskim regulativama vezanim za vodomere i njihov uticaj na poslovanje preduzeća vodovoda.

Međunarodna i Regionalna Saradnja

Važan segment konferencije biće posvećen razvoju i jačanju kapaciteta usluga snabdevanja vodom, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, sa posebnim osvrtom na međunarodnu i regionalnu saradnju. Očekuju se prezentacije i diskusije o modelima u okviru cirkularne ekonomije, posebno u kontekstu prečišćavanja komunalnih otpadnih voda i upravljanja muljem iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV).

Mladi Stručnjaci i Tradicija

Mladim stručnjacima će biti posvećen treći dan Foruma u organizaciji YWP IWA Srbija, sekcije Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo. Ovaj segment će ponovo naglasiti važnost tradicije i uloge mladih u oblikovanju budućnosti vodoprivrede.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;