INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inovacije i budućnost vodoprivrede na Forumu voda 2023 u Beogradu

06.12.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U Beogradu će se od 7. do 9. decembra 2023. godine održati Forum voda, koji će ove godine biti smešten u Hali 3 Beogradskog sajma. Ovaj događaj, koji organizuje Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo, osnovano 1960. godine, okupiće stručnjake iz oblasti vodoprivrede i predstavnike relevantnih industrija.

Voda

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ključne Teme i Inovacije

Forum će se fokusirati na neophodne reforme u sektoru voda i mogućnosti za unapređenje vodnih usluga. Posebna pažnja biće posvećena ulozi digitalnih tehnologija i veštačke inteligencije u budućnosti vodoprivrede. Diskutovaće se o tome kako ove tehnologije mogu unaprediti održavanje i razvoj sektora, kao i o novim zakonskim regulativama vezanim za vodomere i njihov uticaj na poslovanje preduzeća vodovoda.

Međunarodna i Regionalna Saradnja

Važan segment konferencije biće posvećen razvoju i jačanju kapaciteta usluga snabdevanja vodom, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda, sa posebnim osvrtom na međunarodnu i regionalnu saradnju. Očekuju se prezentacije i diskusije o modelima u okviru cirkularne ekonomije, posebno u kontekstu prečišćavanja komunalnih otpadnih voda i upravljanja muljem iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV).

Mladi Stručnjaci i Tradicija

Mladim stručnjacima će biti posvećen treći dan Foruma u organizaciji YWP IWA Srbija, sekcije Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo. Ovaj segment će ponovo naglasiti važnost tradicije i uloge mladih u oblikovanju budućnosti vodoprivrede.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;