INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Kompanija Grundfos proširuje kapacitete u Srbiji

29.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Grundfos, svetski lider u naprednim rešenjima za pumpe i tehnologiju vode, u sredu 28. septembra otvorio je svoju najsavremeniju fabriku u Srbiji sa dodatnih 17.000 kvadratnih metara.

Otvaranje pogona

Svečano otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije Grundfos (Foto: Grundfos)

Prošireno postrojenje je postavljeno da služi globalnom tržištu, prvenstveno za proizvodnju cirkulacionih pumpi, pumpi za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivačima pritiska i integrisanim hidrauličnim kolima za kotlove.

Svečanom otvaranju nove fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka ekonomije Srbije Anđelka Atanasković i ambasadorka Danske u Srbiji NJ.E. Suzan Šajn.

"Nova hala nam pomaže da proširimo svoju proizvodnju u Grundfosu i omogućiće nam da još bolje podržimo naše klijente. Divan je osećaj što smo u mogućnosti da proslavimo ovo dostignuće zajedno sa našim kolegama i partnerima. Zbog toga ovom prilikom želim posebno da se zahvalim Vladi Republike Srbije i Ambasadi Kraljevine Danske, koji su nam od samog početka poslovanja u Srbiji pružali snažnu podršku," rekao je Veljko Todorović, direktor fabrike u Inđiji i direktor za Grundfos u Srbiji.

Sa više od 75 godina globalnog iskustva u proizvodnji, Grundfos ekspanzija u Srbiji prati najviše standarde kada su u pitanju dizajn i fabričke aktivnosti. Fabrika je dobila zlatni LEED sertifikat, koristeći visoke kriterijume u građevinskoj industriji za najbolje prakse održivosti.

"Naša investicija u ovu fabriku svetske klase je svedočanstvo naše posvećenosti da kontinuirano pružamo uslugu našim klijentima brže i sa većom efikasnošću i fleksibilnošću. Istovremeno, mi aktivno radimo na smanjenju potrošnje vode i energije u našim proizvodnim i komercijalnim objektima. To je naša odgovornost dok posvećeno doprinosimo rešavanju svetskih izazova klime i vodosnabdevanja", kaže Morten Bah Jensen, izvršni potpredsednik i direktor divizije za domaćinstva u Grundfosu.

Postrojenje ima dve solarne elektrane koje omogućavaju godišnju uštedu od 1.333 tone ugljen-dioksida, sistem za prikupljanje kišnice sa kapacitetom od 200m3 za sakupljanje vode, hlađenje i grejanje pomoću toplotne pumpe i rešenje za adekvatnu distribuciju vode korišćenjem Grundfos tehnologije. Fabrika takođe primenjuje sve ključne sertifikate za kvalitet, bezbednost i energiju, uključujući ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 i ISO 50001.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;