INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompanija Grundfos proširuje kapacitete u Srbiji

29.09.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Grundfos, svetski lider u naprednim rešenjima za pumpe i tehnologiju vode, u sredu 28. septembra otvorio je svoju najsavremeniju fabriku u Srbiji sa dodatnih 17.000 kvadratnih metara.

Otvaranje pogona

Svečano otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije Grundfos (Foto: Grundfos)

Prošireno postrojenje je postavljeno da služi globalnom tržištu, prvenstveno za proizvodnju cirkulacionih pumpi, pumpi za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivačima pritiska i integrisanim hidrauličnim kolima za kotlove.

Svečanom otvaranju nove fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka ekonomije Srbije Anđelka Atanasković i ambasadorka Danske u Srbiji NJ.E. Suzan Šajn.

"Nova hala nam pomaže da proširimo svoju proizvodnju u Grundfosu i omogućiće nam da još bolje podržimo naše klijente. Divan je osećaj što smo u mogućnosti da proslavimo ovo dostignuće zajedno sa našim kolegama i partnerima. Zbog toga ovom prilikom želim posebno da se zahvalim Vladi Republike Srbije i Ambasadi Kraljevine Danske, koji su nam od samog početka poslovanja u Srbiji pružali snažnu podršku," rekao je Veljko Todorović, direktor fabrike u Inđiji i direktor za Grundfos u Srbiji.

Sa više od 75 godina globalnog iskustva u proizvodnji, Grundfos ekspanzija u Srbiji prati najviše standarde kada su u pitanju dizajn i fabričke aktivnosti. Fabrika je dobila zlatni LEED sertifikat, koristeći visoke kriterijume u građevinskoj industriji za najbolje prakse održivosti.

"Naša investicija u ovu fabriku svetske klase je svedočanstvo naše posvećenosti da kontinuirano pružamo uslugu našim klijentima brže i sa većom efikasnošću i fleksibilnošću. Istovremeno, mi aktivno radimo na smanjenju potrošnje vode i energije u našim proizvodnim i komercijalnim objektima. To je naša odgovornost dok posvećeno doprinosimo rešavanju svetskih izazova klime i vodosnabdevanja", kaže Morten Bah Jensen, izvršni potpredsednik i direktor divizije za domaćinstva u Grundfosu.

Postrojenje ima dve solarne elektrane koje omogućavaju godišnju uštedu od 1.333 tone ugljen-dioksida, sistem za prikupljanje kišnice sa kapacitetom od 200m3 za sakupljanje vode, hlađenje i grejanje pomoću toplotne pumpe i rešenje za adekvatnu distribuciju vode korišćenjem Grundfos tehnologije. Fabrika takođe primenjuje sve ključne sertifikate za kvalitet, bezbednost i energiju, uključujući ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 i ISO 50001.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;