INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Izgradnja auto-puta od Skoplja do Blaca počinje na proleće

17.01.2020. | Beta

Izgradnja auto-puta od Skoplja do mesta Blace počeće na proleće, najavili su predstavnici Vlade Severne Makedonije.

Ugovor o izgradnji prva dva kilometra tog auto-puta vredan oko 12,2 miliona evra direktor Državnih puteva Severne Makedonije Zoran Kitanov potpisao je sa firmom Granit, koja ima obavezu da tu deonicu završi za 18 meseci.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Građevinski radovi će početi ovog proleća, a prvim kilometrima auto-puta moći ćemo da vozimo na leto 2021 - rekao je on nakon potpisivanja ugovora u Vladi Severne Makedonije.

Preme rečima Kitanova, u naprednoj fazi je priprema izgradnje i preostalog dela auto-puta Skoplje-Blace, u dužini od destak kilometara.

Taj auto-put se na granici spaja sa auto-putem Priština – Elezov Han (Đeneral Janković), koji je pušten ze saobraćaj krajem maja prošle godine.

Nakon završetka auto-puta do Blaca, prema rečima vicepremijera Severne Makedonije za evropska pitanja Bujara Osmanija, „Skoplje i Priština, kao najbliži veći gradovi u regionu, biće udaljeni manje od jedan sat“.

- Danas ispravljamo nepravdu koja se, na žalost, provlačila skoro 20 godina. Projekat Skoplje-Blace nije nov, već je inicijativa koja je započeta davno, ali je na jedan ili drugi način, sve vreme odstranjivana iz prioriteta ove države i za šta su bili potrebni vanserijski napori da se ponovo vrati u fazu realizacije u kojoj je sada - rekao je Osmani.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;