IZOLACIJA-468X60-BANNER

U planu gradnja "Airport Gardena" na 14.000m² zemljišta

10.01.2020. | B. Petrović | eKapija

U novobeogradskim blokovima 64 i 65, u blizini kompleksa Airport City uskoro bi mogao da nikne stambeno-poslovni kompleks sa hotelom. Urbanističkim planom je predviđena gradnja na dve parcele površine gotovo 14.000m², na mestu nekadašnjeg industrijskog kompleksa FOB (Fabrika odlivaka Beograd).

Ilustracija (www.pixabay.com)

Osnovna namena površina predviđena je za gradnju mešovitih gradskih centara, koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih i stambenih sadržaja. Na prvoj parceli gradiće se stambeno-poslovni kompleks u obliku meandra i biće sastavljen od 8 lamela u nizu. Na drugoj parceli biće izgrađen hotel i još jedan stambeno poslovni objekat.

Zahtev za urbanistički plan podnela je projektantska firma Page consortium d.o.o. iz Beograda, u ime investitora projekta, kompanije Airport Garden d.o.o. iz Novog Beograda.

Planirana gradnja je predviđena u fazama, a pored gradnje mešovitog gradskog centra i hotela, biće posla i kada je reč o saobraćajnoj mreži, s obzirom da je postojeća sastavljena od internih saobraćanica nekadašnjeg industrijskog kompleksa.

Zelene površine zauzimaće najmanje 50% budućeg kompleksa, a planom je predviđeno i ozelenjavanje ravnih krovova objekata.

U planiranim objektima su predviđeni sistemi hladne i tople sanitarne vode, cirkulacije tople vode za hotel, vode za zalivanje zelenila, kao i unutrašnje i spoljne hidrantske mreže. Parcele trenutno nemaju uličnu kanalizacionu mrežu na koju bi se priključile kišne i fekalne otpadne vode.

U delu snabdevanja električnom energijom navedeno je da su za napajanje planiranog stambeno-poslovnog kompleksa i hotela predviđene tri transformatorske stanice, čije priključenje će, pak, biti moguće tek nakon izgradnje novih kablovskih vodova. U planu je navedeno da je neophodno i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže, a idejnim rešenjem planirani su, između ostalog, i sistem video obezbeđenja i sistem parking rampi. U objektima je predviđen je sistem grejanja i hlađenja pomoću decentralizovanih toplotnih pumpi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER
IZOLACIJA-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...