U planu gradnja "Airport Gardena" na 14.000m² zemljišta

10.01.2020. | B. Petrović | eKapija

U novobeogradskim blokovima 64 i 65, u blizini kompleksa Airport City uskoro bi mogao da nikne stambeno-poslovni kompleks sa hotelom. Urbanističkim planom je predviđena gradnja na dve parcele površine gotovo 14.000m², na mestu nekadašnjeg industrijskog kompleksa FOB (Fabrika odlivaka Beograd).

Ilustracija (www.pixabay.com)

Osnovna namena površina predviđena je za gradnju mešovitih gradskih centara, koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih i stambenih sadržaja. Na prvoj parceli gradiće se stambeno-poslovni kompleks u obliku meandra i biće sastavljen od 8 lamela u nizu. Na drugoj parceli biće izgrađen hotel i još jedan stambeno poslovni objekat.

Zahtev za urbanistički plan podnela je projektantska firma Page consortium d.o.o. iz Beograda, u ime investitora projekta, kompanije Airport Garden d.o.o. iz Novog Beograda.

Planirana gradnja je predviđena u fazama, a pored gradnje mešovitog gradskog centra i hotela, biće posla i kada je reč o saobraćajnoj mreži, s obzirom da je postojeća sastavljena od internih saobraćanica nekadašnjeg industrijskog kompleksa.

Zelene površine zauzimaće najmanje 50% budućeg kompleksa, a planom je predviđeno i ozelenjavanje ravnih krovova objekata.

U planiranim objektima su predviđeni sistemi hladne i tople sanitarne vode, cirkulacije tople vode za hotel, vode za zalivanje zelenila, kao i unutrašnje i spoljne hidrantske mreže. Parcele trenutno nemaju uličnu kanalizacionu mrežu na koju bi se priključile kišne i fekalne otpadne vode.

U delu snabdevanja električnom energijom navedeno je da su za napajanje planiranog stambeno-poslovnog kompleksa i hotela predviđene tri transformatorske stanice, čije priključenje će, pak, biti moguće tek nakon izgradnje novih kablovskih vodova. U planu je navedeno da je neophodno i povećanje kapaciteta telekomunikacione mreže, a idejnim rešenjem planirani su, između ostalog, i sistem video obezbeđenja i sistem parking rampi. U objektima je predviđen je sistem grejanja i hlađenja pomoću decentralizovanih toplotnih pumpi.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...