INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uklanjanje Starog savskog mosta i izgradnja novog na njegovom mestu odloženi su za 2020.

15.05.2019. | Aleksandra Milutinović | Blic

Još uvek nisu završene sve pripremne faze koje su neophodne da bi otpočeo proces izgradnje novog i uklanjanja Starog savskog mosta.

- Još uvek su u toku ispitivanja koja se vrše u reci ne bi li se utvrdilo da li ima zaostalih bombi iz prethodnih ratova, a i sva potrebna dokumenta još uvek nisu obezbeđena - rekao je za Blic Marko Stojčić, gradski urbanista.

Prvobitni plan je bio da uklanjanje Starog savskog mosta počne onda kada se završi postavljanje tramvajskih šina na Mostu na Adi, kako bi veza između starog i novog dela grada normalno funkcionisala. Tramvaji bi preko Mosta na Adi, prema najavama zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, trebalo da krenu u prvoj polovini juna, ali ne i radovi u blizini Savskog trga.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Izgradnja novog, po rečima gradskih čelnika, modernijeg mosta, počeće tek kad se stvore svi optimalni uslovi za to, što realno nije moguće pre početka naredne godine jer se u ovom trenutku još radi na projektu samog mosta.

- Jako nam je bitno da građani imaju vezu između starog i novog dela grada, te stari most ne bismo uklanjali dok ne obezbedimo način da građani mogu nesmetano da prolaze ovim delom grada - objašnjava Stojčić.

Prilikom obelodanjivanja tačne lokacije na koju će biti preseljen Stari savski most, u martu ove godine, gradski čelnici su najavili da bi nova saobraćajnica nad Savom, koja će služiti samo pešacima i biciklistima, trebalo da bude gotova 2021. godine. S obzirom na odlaganje radova, jasno je da će i ovaj termin biti pomeren.

Stari savski most, kako su ranije najavili iz Saobraćajnog instituta CIP, biće rastavljen u delove, renoviran, a zatim brodovima preseljen na novu lokaciju.

Kako su potvrdili stručnjaci, radi se o prilično skupom projektu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;