INFONET-468X60-BANNER

Stari savski most povezaće Novi Beograd i Adu Ciganliju

07.03.2019. | Politika

Premeštanje Starog savskog mosta počeće ove godine. U planu je da 2021. konačno bude postavljen na novu lokaciju, u produžetku Ulice omladinskih brigada između blokova 70 i 70a, gde će povezati Novi Beograd i Adu Ciganliju.

Otvaranje buduće pešačke veze kao i novog mosta koji će biti podignut na mestu Starog savskog planirano je za dve godine, kako bi se taj svečani trenutak poklopio sa useljavanjem Kule Beograd, rekao je za Politiku novi gradski urbanista Marko Stojčić.

Ponovno postavljanje Starog savskog mosta i novog na njegovom mestu trebalo bi da počne sledeće godine, a uslov za to je da se tramvajski saobraćaj iz Savskog amfiteatra prebaci na Most na Adi kada bude završena ugradnja šina na mostu sa pilonom. Taj posao, prema poslednjim najavama, biće okončan u junu.

- Izrada planskog dokumenta, tehničke dokumentacije za novi most i rekonstrukciju starog je u toku. To finansira kompanija Beograd na vodi i o njenom trošku biće izgrađen novi most na mestu Starog savskog. Njegov remont pre nego što poveže Novi Beograd i Adu Ciganliju biće obavljen u Srbiji i još ne znamo kojoj firmi će taj posao biti dodeljen - ističe Stojčić.

Lokacija u Bloku 70a, odnosno u produžetku Omladinskih brigada, odabrana je jer je tu dobra veza sa gradskim prevozom pošto je u blizini okretnica autobusa 67, 76 i 708, a inače baš na ovom potezu se trenutno nalaze i polazne stanice taksi čamaca koji su decenijama unazad prevozili Novobeograđane do Ade Ciganlije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;