INFONET-468X60-BANNER

Uskoro autoput Paraćin-Vrška Čuka - investicija od 200 miliona evra

04.03.2010. | B92

Ove godine počeće pripreme za izgradnju autoputa od Paraćina, preko Zaječara, do graničnog prelaza sa Bugarskom, Vrška Čuka.

- Autoput, dužine 82,1 km i širine 16 metara, imao bi dve trake u jednom i dve u drugom smeru, kao i razdelnu traku, izlazne petlje, dva mosta i četiri tunela i trebalo bi da bude završen za tri godine - rekla je je ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović posle razgovora s predstavnicima "Preduzeća za puteve", Direkcije za izgradnju, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije i rukovodstvom grada Zaječara.

- Okvirna vrednost ove investicije je 200 miliona evra, a finansirala bi se delom iz republičkog budžeta, a delom uz pomoć sredstava međunarodnih finansijskih institucija - rekla je ministarka.

Prema rečima ministarke, autoput će biti otvorenog tipa, što znači da se putarina neće naplaćivati.

- Ovo je epohalna investicija za ovaj kraj, jer će ubrzati protok robe i turista, privući investitore i omogućiti razvoj čitave Timočke krajine - naglasila je Kalanovićeva.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da predstoje bilateralni razgovori s bugarskom stranom, kako bi ona izgradila autoput od Vidina do Vrške Čuke, 10km udaljene od Zaječara.

Ničić je naglasio da je autoput od životne važnosti za Timočane i da će njegova izgradnja omogućiti privredni razvoj i zadržati stanovništvo da više ne napušta ovaj kraj.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;