PRIJAVA-468X60-BANNER

Radovi na obilaznici oko Novog Pazara čekali deceniju

25.10.2017. | M. Nićiforović | Novosti

Raspisivanjem tendera za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, u Javnom preduzeću Putevi Srbije ponovo su se setili „zaboravljene” obilaznice oko Novog Pazara koja je započeta još davne 2006. godine, ali nije daleko odmakla. Još je na početku. Od projektovanih 5,5 kilometara, završeni su most na Raški i nepun kilometar asfalta.

Ovoga puta za asfaltiranje 8.874 kvadrata obilaznice izdvojeno je 66,6 miliona dinara, rok za prijavu je 15. novembar, a za završetak planiranih radova za koje se ne zna kada će početi 120 radnih dana. U tenderu se još naglašava da će se raditi na onim delovima obilaznice gde su rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Da su godišnje gradili samo po 400 metara do sada bi je završili. Proći kamionom kroz Novi Pazar za Sjenicu i Tutin danas je za nas vozače velika muka, trpe i ostali građani. Drago mi je što će radovi biti nastavljeni, a loše što niko ne zna kada će biti završeni - ističe jedan novopazarski autoprevoznik.

Planirano je da obilaznica u mestu Jerka „prihvata” vozila iz pravca Sjenice i Tutina i preko Paralova ih spaja sa magistralnim putem Kraljevo - Novi Pazar - Ribarići - Crna Gora. Njenom izgradnjom „teškaši” i autobusi u tranzitu više se ne bi, kao sada, provlačili tesnim gradskim ulicama i otežavali, a nekada i potpuno zaustavljali saobraćaj.

Obilaznica je 11 godina posle postavljanja „kamena temeljca” još neostvarena i velika potreba i želja Novopazaraca.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;