INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zaštita od požara: Počinje pripremna nastava za polaganje stručnog ispita

28.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

DVD Vračar organizuje pripremnu nastavu za polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite od požara. Nastava za stručni ispit iz oblasti ZOP-a će se odvijati u prostorijama DVD Vračara u ul. Metohijska 42 svakog radnog dana od 16 časova, a počeće tokom prve polovine decembra 2023. Polaganje se organizuje ispred komisije Ministarstva unutrašnih posova Srbije - Sektor za vanredne situacije.

Stručni ispit iz oblasti zaštite od požara

Pripremna nastava za polaganje stručnog ispita iz oblasti zaštite od požara (Foto: DVD Vračar)

Podsetimo, DVD Vračar organizuje pripremnu nastavu za polaganje stručnih ispita iz oblasti zaštite od požara preko 25 godina. Svi predavači su visoko obrazovani i stručni za izvođenje nastave, za šta poseduju saglasnost MUP-a.

Kandidati koji pohađaju stručni ispit dostavljaju pored prijave, izvod iz matične knjige rođenih, overenu fotokopiju ili prepis diplome, potvrdu poslodavca o vrsti poslova na kojima je kandidat radio i radnom iskustvu (potvrdu dostavljaju ukoliko su zaposleni).

Program obuhvata Opšti deo i Specijalistički program koji se razlikuje od toga da li lica imaju srednje ili više i visoko obrazovanje.

Stručni ispit iz oblasti zaštite od požara

Svi predavači su visoko obrazovani i stručni za izvođenje nastave (Foto: DVD Vračar)

U Specijalistički program za lica koja obavljaju poslove zaštite od požara sa stečenim srednjim obrazovanjem ulazi: Preventivna zaštita od požara; Sredstva za gašenje požara; Vatrogasne sprave i oprema; Taktika gašenja požara i Praktičan deo posebne obuke - vatrogasne vežbe.

U Specijalistički program za lica koja obavljaju poslove zaštite od požara sa stečenim višim i visokim obrazovanjem spada: Preventivna zaštita od požara; Sredstva za gašenje požara; Stabilni sistemi zaštite od požara; Vatrogasne sprave i oprema i Taktika gašenja požara.

Upis je u toku, a za više informacija kontaktirajte DVD Vračar na telefone 011/241 0604 i 065/928 2008.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;