INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova autentičnog izgleda objekata i zidina Beogradske tvrđave

22.12.2009. | Beoinfo

Grad Beograd odobrio je Javnom preduzeću "Beogradska tvrđava" sredstva za izradu projekata zaštite, prezentacije i revitalizacije većeg broja lokaliteta i objekata na Tvrđavi u ukupnom iznosu od 5.064.000 dinara. Kada se projekti sprovedu u delo, ovom značajnom istorijskom kompleksu biće vraćen stari, autentični sjaj, naveo je "Beoinfo".

Posredi su projekti za radove na sektoru Jugoistočnog bedema Gornjeg grada Beogradske tvrđave – kompleks Južne kapije, Sale I i II uz obnovu pristupnog hodnika Velikog barutnog magacina, projekat za radove na Bastionu Savske padine, na sektoru Severnog bedema Istočnog podgrađa i Jugoistočnog bedema Gornjeg grada – kompleks Sahat kapije i Barokne kapije, kao i projekat radova na Bastionu III Jugozapadnog fronta Beogradske tvrđave.

– Jedan deo radova odnosi se na Savsku padinu. Posle sređivanja čitavog poteza imaćemo kompletno obnovljen deo Tvrđave ispod "Pobednika". A kada se završe svi najavljeni radovi, ne samo što će prolaz sa Savskog šetališta i Gornjeg grada ka Donjem gradu na Kalemegdanu biti slobodan, nego će se promeniti struktura i izgled objekata i zidina, koji će biti vraćeni u prvobitno stanje – rekla je za "Beoinfo" mr Ivana Lučić-Todosić, direktorka JP "Beogradska tvrđava".

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;