INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

EBRD ulaže u srpsku kompaniju "Forma Ideale" - 7 miliona evra u vidu učešća u kapitalu

19.11.2009. | Beta

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) investiraće u vidu učešća u kapitalu do 7 miliona evra u kragujevačku kompaniju "Forma Ideale", saopštio je EBRD.

Kreditor će uložiti u jednu od vodećih srpskih kompanija za proizvodnju nameštaja kako bi podržao njen dalji razvoj i širenje na strana tržišta.

"Forma Ideale" ima rasprostranjenu prodajnu mrežu u Srbiji i prepoznatljiv brend izvozi i u susedne zemlje - Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i Rumuniju, navodi se u saopštenju EBRD.

Kompanija će uz pomoć EBRD izgraditi prvi logistički centar u blizini fabrike u Kragujevcu. Novo skladište će joj omogućiti da konsoliduje logističke aktivnosti, smanji vreme isporuke i unapredi efikasnost proizvodnje.

Sredstva EBRD biće upotrebljena i za jačanje finansijske pozicije kompanije. Projekat će pomoći "Formi Ideale" da nastavi strategiju razvoja i ulaska na nova tržišta EU i istočne Evrope.

- Podrška lokalnim kompanijama jedan je od prioriteta EBRD, a partnerstvo sa kompanijom u Srbiji je naše zadovoljstvo, kao i razlog za podršku "Forme Ideale" u daljem razvoju konkurentskih prednosti - rekla je direktorka EBRD u Srbiji Hildegard Gacek.

Generalni menadžer "Forme Ideale" Vladimir Lazarević istakao je da "imati EBRD za partnera predstavlja veliku čast i znak prepoznavanja razvojnog plana "Forme Ideale".

Od osnivanja kancelarije u Srbiji EBRD je investirao više od 1,7 milijardi evra u različite projekte. Ulaganja EBRD podstakla su dodatne investicije u ekonomiju Srbije u vrednosti 2,5 milijarde evra.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TIS
TIS
IVANJICA
www.tis.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

ROCA
ROCA
ZAPREŠIĆ
www.hr.roca.com

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LAUFEN
LAUFEN
ZAPREŠIĆ
www.laufen.hr

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;