IZOLACIJA-468X60-BANNER

U fabriku nameštaja "Jela" investirano 1,5 milion evra

17.11.2009. | Biznis

Fabrika nameštaja "Jela" u Jagodini investirala je ove godine 1,5 miliona evra u dve nove automatske proizvodne linije, od kojih je prva instalirana pre 20 dana, a druga će biti u januaru, izjavio je predstavnik te firme Nikola Radovanović.

Radovanović je rekao da firma obnavlja tehnologiju svake dve do tri godine, a da će proizvodna linija koja stiže u januaru biti najveća - dužine 50 metara - i da će obavljati kompletan proces proizvodnje uz minimalan broj radnika, što će "Jeli" dati veliku prednost na tržištu.

Fabrika ima tradiciju dugu 35 godina, a na tržištu je postala poznata po proizvodnji dečijeg nameštaja "Kiki", da bi poslednjih godina asortiman proširila na dnevne i spavaće sobe. Prema rečima Radovanovića, njihov nameštaj se još dobro prodaje u celoj Srbiji, ali i u zemljama bivše SFRJ, tako da ih kriza nije mnogo pogodila.

- "Jela" nema svoju maloprodaju, proizvodi isključivo po narudžbini prodajnih salona nameštaja, a u planu je proširenje izvoza na nova tržišta. Već su uspostavljeni kontakti sa Bahreinom i predstavnicima Rusije, a postoji i ineteresovanje u zapadnoevropskim zemljama - rekao je on.

"Jela" je prepoznatljiva po originalnom dizajnu nameštaja, koji se pravi od iverice uvezene iz Austrije, Italije, Nemačke i Turske. Radovanović naglašava da su u "Jeli" napravili i kompjuterski 3D program, pomoću kojeg kupci mogu da vide kako bi se koji komad nameštaja uklopio u njihov stambeni prostor.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;