INFONET-468X60-BANNER

U fabriku nameštaja "Jela" investirano 1,5 milion evra

17.11.2009. | Biznis

Fabrika nameštaja "Jela" u Jagodini investirala je ove godine 1,5 miliona evra u dve nove automatske proizvodne linije, od kojih je prva instalirana pre 20 dana, a druga će biti u januaru, izjavio je predstavnik te firme Nikola Radovanović.

Radovanović je rekao da firma obnavlja tehnologiju svake dve do tri godine, a da će proizvodna linija koja stiže u januaru biti najveća - dužine 50 metara - i da će obavljati kompletan proces proizvodnje uz minimalan broj radnika, što će "Jeli" dati veliku prednost na tržištu.

Fabrika ima tradiciju dugu 35 godina, a na tržištu je postala poznata po proizvodnji dečijeg nameštaja "Kiki", da bi poslednjih godina asortiman proširila na dnevne i spavaće sobe. Prema rečima Radovanovića, njihov nameštaj se još dobro prodaje u celoj Srbiji, ali i u zemljama bivše SFRJ, tako da ih kriza nije mnogo pogodila.

- "Jela" nema svoju maloprodaju, proizvodi isključivo po narudžbini prodajnih salona nameštaja, a u planu je proširenje izvoza na nova tržišta. Već su uspostavljeni kontakti sa Bahreinom i predstavnicima Rusije, a postoji i ineteresovanje u zapadnoevropskim zemljama - rekao je on.

"Jela" je prepoznatljiva po originalnom dizajnu nameštaja, koji se pravi od iverice uvezene iz Austrije, Italije, Nemačke i Turske. Radovanović naglašava da su u "Jeli" napravili i kompjuterski 3D program, pomoću kojeg kupci mogu da vide kako bi se koji komad nameštaja uklopio u njihov stambeni prostor.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;