Dimitrovgrad: Obilaznica čeka "Svetsku banku"

21.12.2015. | Z. R. | Novosti

Radovi na istočnom kraku Koridora 10, na obilaznici oko Dimitrovgrada nedaleko od granice sa Bugarskom, prekinuti su u oktobru zbog raskida ugovora sa bugarskom kompanijom „Trace Group Hold“. U JP „Koridori Srbije“ kažu da očekuju instrukcije „Svetske banke“, iz čijeg se kredita finansira nastavak izgradnje ove deonice. Nadležni tvrde da, uprkos raskidu ugovora, rok završetka celokupnog Koridora 10 neće biti doveden u pitanje i da će svi radovi biti završeni do marta 2017. godine.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Naš cilj, kao i svih ostalih učesnika u ovom projektu jeste da se procedura izbora novog izvođača ubrza kako ne bi došlo do kašnjenja radova – kažu u „Koridorima Srbije“. - Postupićemo po predlogu „Svetske banke“ i primeniti adekvatnu proceduru, kako bi izabrali novog izvođača radova.

Još se ne zna da li će biti raspisan tender za novog izvođača ili će „Trace“ naslediti drugoplasirana firma sa prvog konkursa. Ugovor sa „Trace Group Hold“ je potpisan u junu 2014. godine. Rok za izvođenje radova je bio 450 dana, a vrednost ugovorenih radova 2,2 milijarde dinara.

Za 15 meseci od preuzimanja posla, ova firma je okončala tek nešto više od deset odsto ugovorenih radova, a trebalo je da izgradi 5,8 kilometara auto-puta i sedam mostova.

Na ovoj deonici ranije je bila angažovana austrijska kompanija „Alpine Bau Gmbh“, koja je završila u stečaju, pa je bugarska firma trebalo da nastavi taj posao. Sada je pitanje da li će sa trećim izvođačem država imati više sreće.

Ostalo po planu

U „Koridorima Srbije“ kažu da je „Trace“ angažovan na još dva gradilišta i napominju da na njima poštuje zadate rokove. Deonica Pirot-Dimitrovgrad, u dužini od 14,3 kilometra trebalo bi da bude završena polovinom juna sledeće godine, a ova firma radi i na izgradnji puta Bela Palanka-Pirot koji će biti završen krajem aprila.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...