INFONET-468X60-BANNER

Sajam za budućnost u Novom Sadu - pedeset gradova i opština predstavlja nekoliko stotina investicionih projekata

03.11.2009. | eKapija

Sa nekoliko stotina investicionih projekata koje će predstaviti oko 50 gradova i opština, uz podršku organa vlasti i aktivno učešće referentnih institucija – sajmovi investicija, nekretnina, Sajam energetike i Sajam građevinarstva u Novom Sadu, obezbedili su lidersku poziciju promotera ulaganja u Srbiju i orijentaciji ka evropskom putu razvoja.

Na Novosadskom sajmu će, od 10. do 14 novembra, biti održan Sajam "Investexpo" čije teme suštinski promovišu aktivnosti vezane za razvoj i napredak države, najavljeno je na konferenciji za novinare.

- Sajam investicija "Investexpo" na Novosadskom sajmu se priređuje u godini ekonomske krize, ali to je šansa i prilika za pokretanje novih projekata i poslova koji omogućuju pozicioniranje i sticanje prednosti u odnosu na ostale – izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić.

Vasić naglašava da će na ovogodišnjem Sajmu "Investexpo" nastupiti više gradova i opština nego prošle godine, što je, pre svega, doprinos Izvršnog veća Vojvodine na čelu sa predsednikom Bojanom Pajtićem.

- Lokalne samouprave prepoznale su da moraju da imaju projekte, koje treba predstaviti i time privući potencijalne investitore. Sajam je pravo mesto za susret svih onih koji imaju šta da ponude i onih koji imaju kapital da ulože u dobre i kvalitetne projekte – rekao je Vasić.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Saša Igić najavio je da će se Grad Novi Sad predstaviti komunalnim infrastrukturnim projektima, kao osnovom za privlačenje velikih investicija.

- Akcenat će biti na projektima za završetak Somborskog bulevara i Bulevara Evrope, a tokom Sajma će biti predstavljeni i projekti izgradnje mosta na stubovima Franca Jozefa, nove zgrade Gradske uprave u Radničkoj ulici, uređenja Trga republike i izgradnje podzemne garaže – najavio je Igić.

Tokom Sajma investicija "Investexpo" predstaviće se 35 opština i gradova, kao i pokrajinski sekretarijati za privredu, lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, regionalnu i međunarodnu saradnju, energetike i mineralnih sirovina i arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Sajam "Investexpo" objedinjuje Sajam investicija i nekretnina i Sajam energetike koji se održavaju od utorka, 10. do petka, 13. novembra, kao i Sajam građevinarstva koji će trajati dan duže, do subote, 14. novembra.

Za međunarodni sajam "Investexpo" pojedinačne ulaznice koštaju 250 dinara, dok su za organizovane poslovne posete 200 dinara. Poslednjeg dana Sajma građevinarstva, u subotu 14. novembra za sve posetioce sajma ulaz će biti besplatan.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;