IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zrenjanin dobija golf centar na 15 hektara

10.08.2015. | E-kapija

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su većinom glasova odluku koja će omogućiti da se na zemljištu površine 15 hektara izgradi golf centar, objavljeno je zvaničnom sajtu Grada.

Odluka o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina radi izgradnje golf centra obrazložena je ostvarivanjem opšteg interesa u oblasti sporta, a povodom ove tačke Skupštini su se obratili izvestilac Nikola Halas, zamenik načelnice Odeljenja za urbanizam i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

O toj investiciji već je bilo reči prilikom boravka čelnika Golf asocijacije Srbije u Zrenjaninu, kada je nagovešteno da će se golf centar graditi na sada neiskorišćenom prostoru u Ulici Franje Kluza, u blizini supermarketa „Univerexporta“, da će investitor biti Golf asocijacija Srbije, kao i da će zemljište i izgrađeni objekti ostati u vlasništvu grada Zrenjanina, uz pravo investitora na korišćenje.

Po rečima Halasa, parcela se nalazi u urbanističkoj zoni namenjenoj zelenim površinama, pa je izgradnja golf-centra na njoj moguća. On je objasnio da sredstva u ovu investiciju ulaže Golf asocijacija, te da Grad Zrenjanin ustupa zemljište koje dalje ostaje u gradskoj svojini, uključujući i objekte na njemu.

- Investitor će pod određenim uslovima imati pravo korišćenja golf terena, pa se zbog toga ova odluka zove odluka o pribavljanju, znači grad pribavlja u svojinu objekte golf centra radi postupka izgradnje i ti objekti će biti upisani kao javna svojina grada – obrazložio je predlog odluke Nikola Halas.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je sa skupštinske govornice poručio da nedoumica da li se nekom daje, poklanja ili jeftino prodajemo 16 hektara zemljišta, nema.

- Tih 16 hektara ostaju u vlasništvu Grada Zrenjanina i sve što se bude izgradilo, a finansirano od strane investitora, Golf asocijacije Srbije i njihovih klubova, biće u vlasništvu Grada. Kada se to bude izgradilo, verovatno ćemo doneti odluku da sve to pripadne našoj ustanovi „Sportski objekti“, koja će sklopiti ugovor s Golf asocijacijom oko samog korišćenja – naglasio je gradonačelnik Janjić.

Podsećamo da je 20. marta ove godine u Zrenjaninu održana jedinstvena prezentacija prvog nivoa golfa „Golf azbuka“, namenjena učenicima nižih razreda osnovne škole i tom prilikom nagoveštena izgradnja golf centra i terena sa devet rupa, što će biti sasvim dovoljno i za organizovanje državnih takmičenja u tom sportu. Istaknuto je tada da će tereni biti dostupni za sve naše sugrađane, posebno najmlađe, jer je u pitanju olimpijski sport kojim se u svetu aktivno bavi oko 26 miliona igrača.

U Srbiji se, za sada, golf igra na samo dva terena – na beogradskoj „Adi Ciganliji“ i kod Žablja, dok bi golf park, odnosno golf centar u Zrenjaninu bio prvi takve vrste u našoj zemlji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;