INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Vlada odobrila pripajanje „Koridora“ preduzeću „Putevi Srbije“

21.11.2014. | Blic

Vlada Srbije odobrila je juče (20. novembar 2014.) saglasnost da se preduzeće „Koridori Srbije“ pripoji „Putevima Srbije“, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Odluka o spajanju tih javnih preduzeća doneta je sa ciljem podizanja efikasnosti, brže realizacije projekata i smanjenja troškova za oko 20 odsto, piše u saopštenju.

Navedeno je da je trenutna vrednost projekata u putnoj privredi Srbije 3,2 milijarde evra, a da će ta dva preduzeća biti reformisana spajanjem u jedno kako bi prioritetni projekti, kao što su saobraćajni Koridori 10 i Koridor 11, što brže bili završeni.

Vlada je 28. jula 2014. godine donela zaključak kojim se saglasila da započne pripajanje „Koridora Srbije“ i „Puteva Srbije“ i zadužila resorno ministarstvo da koordinira aktivnosti neophodne za sprovođenje tog postupka.

Trifunović: Spajanjem Koridora i Puteva ostvarena ušteda od dva miliona evra

- Odlukom Vlade Srbije, kojom je verifikovan nacrt ugovora o pripajanju preduzeća „Koridori Srbije“ ka preduzeću „Putevi Srbije“, učinjena je prva velika reforma u javnom sektoru Republike Srbije i ostvarena trenutna ušteda u budžetu od dva miliona evra, a u 2015. godini biće oko 20 miliona evra - istakao je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović.

Do kraja godine, kako je najavio, imaćemo jedinstveno preduzeće koje će jedinstveno delovati kada je u pitanju upravljanje, održavanje, investicije na svim državnim putevima.

- Ovo je posebno važno zbog investicija na Koridoru 10 i Koridoru 11, koji treba da se završe do 2016. odnosno 2017. – rekao je Trifunović.

On je podsetio da do sada nismo imali takav slučaj, jer smo imali nejasnu ulogu preduzeća, isprepletane nadležnosti, zastoj u realizaciji projekata, a sada toga više neće biti.

- Imaćemo jedno preduzeće koje će država moći jasno da kontroliše, da prosto daje naloge, da čeka izvršenje, i to će značiti i promenu koncepta kada su u pitanju sve ove aktivnosti, posebno održavanje i investicije na svim državnim putevima – naveo je Trifunović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;