INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Batajnička petlja čeka foto-finiš

03.11.2014. | Novosti

Radovi na Batajničkoj petlji, u okviru izgradnje obilaznice, već su u završnici. I ako vremenski uslovi posluže putare, glavni pravac biće otvoren za saobraćaj tokom novembra.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Uporedo sa izgradnjom glavnog vijadukta proširuje se i trasa dugačka deset kilometara, od Dobanovačke petlje do Ostružničkog mosta, čijim završetkom će biti kompletiran pun profil auto-puta do Batajnice. Planirano je da ova deonica bude gotova u decembru, ali s obzirom na tempo kojim se trenutno radi, probijanje roka nije isključeno.

U „Putevima Srbije“ kažu da je radovima na Batajničkoj petlji obuhvaćena izgradnja leve konstrukcije mosta na glavnom pravcu, iz smera Novog Sada. A takođe, povezuje se Novi novosadski put, iz pravca Zemuna, sa petljom.

- U toku su završni radovi na osposobljavanju leve trake auto-puta, a ekipe rade i na uklapanju puta T6 sa petljom Batajnica – dodaju putari. - To podrazumeva završne radove na izradi sistema odvodnjavanja, izradu ivičnjaka, rigola, postavljanje zaštitne ograde, osvetljenje buduće petlje i asfaltiranje kolovoza. Na samom 1.415 metara dugačkom vijaduktu radnici postavljaju hidroizolaciju, ivičnjake i asfaltiraju. Isto rade i na nadvožnjaku preko budućeg bulevara koji će povezivati T6 i Batajnicu.

Nadležni objašnjavaju da trenutni, završni radovi, u velikoj meri zavise od vremena, temperature i padavina. Nezahvalno je prognozirati tačan datum puštanja glavnog pravca u rad, i rampi koje će povezivati obilaznicu sa T6, ali svakako će to biti u novembru. Na izgradnji obilaznice angažovana su preduzeća „Ratko Mitrović-Niskogradnja“ i „Planum“.

Nastavak tek kad bude novca

U toku su radovi i na sektorima B1-B3, Dobanovci-Ostružnica, kao i izgradnja petlje Orlovača. Radovi na sektoru B 6, deonica Avalski put-Bubanj potok i Bubanj potok-Pančevo, predstoje kad budu obezbeđena finansijska sredstva.

Rampe, bulevar i nadvožnjaci

- Posle završetka ovih radova, ostaje da se završe rampe R3 i R4 koje spajaju desni vijadukt sa saobraćajnicom T6, bulevar koji će spajati T6 i Batajnicu, nadvožnjak preko pruge na budućem lokalnom putu – kažu u „Putevima Srbije“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;