INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hidroizolacija – skrivena, ali važna

18.07.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Interes za gradnju, kupovinu i/ili adaptaciju apartmana u Hrvatskoj, bez obzira na korona krizu, ne jenjava. Sve je veći broj onih koji se odlučuju da "zaplove" u turističke vode, a broj apartmana i kuća za odmor u Hrvatskoj rapidno se povećao u zadnjih nekoliko godina. 

Hidroizolacija – skrivena, ali važna

Što sve morate imati na umu ako ste upravo krenuli graditi ili renovirati turistički objekat – čitajte u nastavku.

Kada je reč o renoviranju starih prostora ili izgradnje novih, događa se da najveću pažnju poklanjamo estetskom i vidljivom delu iliti pločicama, nameštaju, tuš kabini i sl. Međutim, najvažnije je zapravo jako dobro skriveno – a reč je o hidroizolaciji! 

Što je to hidroizolacija i zašto je ona bitna? Stručnjaci koji čine deo DRACO tima, kažu ovako: "Izvođenje hidroizolacije bitno je kako bi se sprečio prodor vlage u zidove i podove našeg prostora, onemogućila razna oštećenja građevine i sačuvao njen estetski izgled."

Poznato je da u fazi pripreme projekta, tokom same gradnje, treba uzeti u obzir jako puno faktora: vrstu tla, nivo podzemnih voda, klimatske karakteristike podneblja, temperatura i vlažnost vazduha, sunčevo zračenje, količinu padavina i sl, te u skladu s njima odabrati optimalan način hidroizolacije.

Prilikom gradnje kuće ili stana, pogotovo u današnje vrijeme, teži se brzini izvođenja, visokoj trajnosti i niskoj ceni proizvoda. Hidroizolacija, prema takvim zahtevima, mora biti jednostavna za ugradnju, otporna na spoljne uticaje i konkurentna za tržište. DRACO, firma specijalizirana za proizvodnju, projektovanje i prodaju hidroizolacionih, sanacionih i restauracionih materijala te industrijskih podova koje proizvodi u svom pogonu u Muću, može odgovoriti na sve gore postavljene zahteve.

Hidroizolacija – skrivena, ali važna

Hidroizolacija koja je kvalitetno napravljena, kao i dobro postavljene instalacije unutar samog objekta, osiguraće da vaši apartmani i kuće za odmor ostanu ugodni i prozračni, bez zadržavanja vode u bilo kojem obliku. 

Kada se priča o prodoru vode, posebna pažnja se mora posvetiti i kupatilu. Ovde vredi pravilo da je najefikasnije sprečiti prodor vode u slojevima estriha i zidova. Zato se hidroizolacija postavlja ispod keramičkih pločica. 

DRACO LASTIC 150 je visoko fleksibilni, dvokomponentni hidroizolacioni premaz na bazi cementa modifikovan emulzijom akrilnih polimera uz dodatak agregata fine granulacije. Otporan je na stajaću vodu, niske i visoke temperature i na kontinuirane cikluse odmrzavanja i zamrzavanja. Pogodan je za izolaciju kupatila, wellnessa, balkona, terasa, parkirališta, bazena, cisterni, temelja te ostalih građevinskih konstrukcija i dilatacija. Sertifikovan je za kontakt s pitkom vodom. Zajedno sa zaptivnim trakama čini potpun sistem hidroizolacije, a ugradnjom armaturnog platna za zahtevne uslove, izrazito mu se povećava žilavost i elastičnost za bolje podnošenje rada konstrukcije.

Iza DRACO proizvoda, stoji i celi DRACO tim, koji će bez imalo problema odgovoriti na sva vaša dodatna pitanja. Svakako se savetuje da posetite njihov web www.dracopro.com kao i njihove društvene mreže.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;