Potkrovlje rashlađeno bez klime

21.07.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Tokom leta, krov se može zagrejati i do 100˚C, a ovo termičko opterećenje utiče i na krovne prozore. Toplota u potkrovlje ulazi kroz staklene površine i zato je bitno da li se pušta da efekat toplotne konvekcije ostane nepromenjen ili se ipak želi smanjiti? 

Spoljne VELUX mrežice smanjuju pasivno zagrevanje i održavaju hladnu, ugodnu temperaturu u sobi, a istovremeno omogućavaju uživanje u pogledu i puštaju sunčevu svetlost. 

Potkrovlje rashlađeno bez klime - VELUX

Idealne su za upotrebu tokom letnjih meseci. Postavljaju se na spoljnoj strani prozorskog stakla i blokiraju dolazeće sunčeve zrake pre nego što dopru do zastakljenog dela. One pružaju efikasnu zaštitu tokom toplih talasa, čak i kada je prozor zatvoren, osiguravajući da se soba ne zagreva. Prostorija će biti hladnija za približno 5°C.

Kada je prozor zatvoren, spoljna mrežica pokriva celo okno i na taj način možete da se smanji toplota i do 76%. 

VELUX spoljne mrežice su napravljene od vodootpornog mrežastog materijala do 100% poliestera namenjenog za dugotrajne performanse. Dostupne su sa crnom mrežom (5060) koja je prozirna i smanjuje toplotu. Otporna je na UV zračenje i sve vremenske uslove, a u isto vreme vam omogućava pogled kroz prozor. 

Potkrovlje rashlađeno bez klime - VELUX

Spoljnom mrežicom se veoma lako upravlja. Kod onih modela sa ručnim upravljanjem sa kukicama, jednostavno se otvori prozor, zarotira za 180 stepeni i zakači roletna na dve kukice na spoljašnjem donjem krilu. Roletna može da se instalira sa unutrašnje strane i može da se otvara i zatvara prozor čak i kada je roletna spuštena.

Spoljne mrežice sa daljinskim upravljanjem i električnim ili solarnim napajanjem kontrolišu se preko daljinskog prekidača koji je isporučen sa spoljnom mrežicom. Ovo rešenje omogućava da se lako upravlja spoljšnjim mrežicama iz bilo kog dela prostorije. Spoljne mrežice na daljinsko upravljanje su kompatibilne sa VELUX ACTIVE kontrolom unutrašnje klime. Baterija koja se puni solarnim putem ima dovoljno energije za 600 operacija, čak i kada nema direktne sunčeve svetlosti za ponovno punjenje.

Potkrovlje rashlađeno bez klime - VELUX

Mrežice sa električnim i solarnim upravljanjem imaju lakirani aluminijumski gornji profil i klize po bočnim kanalima, takođe izrađenim od lakiranog aluminijuma.

Sve proizvode za zaštitu od toplote u potkrovlju možete pogledati ovde.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...