PRIJAVA-468X60-BANNER

Hotel sa "zelenim" terasama

03.12.2019. | Gradjevinarstvo.rs

"Hotel Grand Park" u Rovinju u Hrvatskoj karakterišu nizovi terasa sa zasadima koje se spuštaju prema Jadranskom moru. Projekat je osmislila lokalna firma 3LHD, dok je enterijer delo italijanskog arhitekte Piero Lisonija. Hotel je koncipiran da ima minimalan uticaj na prirodno okruženje.

"Hotel Grand Park" (foto: Jure Živković)

Sudeći prema projektantskoj firmi gost bez obzira gde se nalazi u hotelu, ima utisak da je zapravo u parku sa pogledom na Rovinj, Svetu Eufemiju, ostrvo Sveti Katarinu i najlepši zalazak sunca na moru.

"Hotel Grand Park" (foto: Jure Živković)

Težeći "spajanju s postojećom šumom", napravljen je prostor za pet borova koji decenijama rastu na tom mestu i koji sada s pravom zauzimaju istaknuto mesto na terasi prvog sprata hotela.

"Hotel Grand Park" (foto: Jure Živković)

Hotel se sastoji iz tri celine. Hotelske sobe zauzimaju prva tri sprata, na četvrtom je konferencijski prostor dok "wellness terasa" obuhvata zatvoreni i spoljni bazen na gornjem spratu. Unutrašnji prostori na svakom spratu su postavljeni tako da se omogući velikom "zasađenom području" da se poveže i “obmota” na svakom spratu stvarajući utisak da se zelenilo pruža u horizont.

"Hotel Grand Park" (foto: Jure Živković)

U prizemlju se nalaze kafić, bar, restoran i prodavnica sa zastakljenim zidovima. Kroz zastakljenu fasadu je omogućen pogled ka šetalištu.

Zemljani tonovi preovladavaju enterijerom u cilju postizanja kontrasta u odnosu na plavetnilo mora i neba. Terasu karakterišu podovi od drvenih ploča.

"Hotel Grand Park" (foto: Jure Živković)

Konferencijski prostor takođe gleda na more. Bazen na krovu je zatvoren u okviru staklenog paviljona sa staklenim kliznim vratima koja se mogu podići kako bi gosti mogli da otplivaju u spoljni bazen,

"Hotel Grand Park" (foto: Jure Živković)

Javne prostore karakteriše mnoštvo detalja, veliki broj različitih i specifičnih komada nameštaja koji uprkos međusobnoj raznolikosti zajedno čine jedinstvenu priču, rekli su iz projektne firme.

Firmu 3LHD osnovali su 1994. Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić Begović i Silvije Novac.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;