INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Conseko – Vaš partner za solarnu energiju

16.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U susret novim energetskim rešenjima gde se koriste obnovljivi izvori energije, solarna energija nameće se kao jedno od najboljih rešenja. Na tom putu do ekonomičnog, energetski efikasnog i ekološkog rešenja, kompanija Conseko d.o.o. iz Beograda među prvima je u Srbiji započela projektovanje i izvođenje solarnih sistema.  

Kao pouzdan partner za solarnu energiju Conseko od 2008. godine osigurava bezbedno snabdevanje energijom kako malim, tako i velikim potrošačima. Zastupajući vrhunsku solarnu opremu renomiranih evropskih i azijskih proizvođača, Conseko d.o.o. se na domaćem tržištu solarnih tehnologija naročito ističe kvalitetnim proizvodima, ali i stručnim kadrom, uslugama projektovanja i instalacije za izgradnju jedne solarne elektrane.

Solarni sistemi – neograničeni izvor energije

Solarni sistemi – neograničeni izvor energije

Sunčevo zračenje je besplatan i obnovljiv izvor energije koji se može pretvoriti u električnu ili toplotnu energiju. U poređenju sa konvencionalnim izvorima, kao što su ugalj, gas i nafta, čije su rezerve konačne, solarna energija je uvek lokalno dostupna i prilagođava se prirodnim ciklusima. To je čini ključnim elementom u održivom energetskom sistemu.

Solarna energija je čista energija – ne stvara otpad, niti zagađuje vodu. U procesu generisanja struje i dobijanja tople vode nema emisije ugljen dioksida ni drugih opasnih gasova, pa tako ni zagađenja vazduha i životne sredine. Prema tome, korišćenje sunčeve energije u ublažavanju klimatskih promena je značajno i u nekim zemljama obavezno. 

Za poslednjih 10 godina cene solarnih panela kod proizvođača su opale za 90%. Ovo potvrđuje činjenicu da je ugradnja solarnih centrala danas investicija koja se isplati. Pored toga što se osigurava velika ušteda u potrošnji struje, manji hibridni nezavisni sistemi obezbeđuju energetsku nezavisnost od elektrodistributivne mreže. 

Vrhunski solarni proizvodi

Vrhunski solarni proizvodi

Pored solarnih elektrana i energetski nezavisnih sistema za proizvodnju struje, Conseko u svom asortimanu nudi i fotonaponske solarne panele, solarne baterije i invertore – pretvarače napona. Tu se nalaze i konkretna (i kreativna) rešenja za solarne pumpe za navodnjavanje.

Solarni paneli

Kada su u pitanju solarni termalni sistemi za grejanje vode i toplotni sistemi za manju potrošnju energije, kompanija nudi kućne solarne sisteme za potrošnu vodu - solarne kolektore i bojlere, kao i solarne sisteme (kolektore i apsorbere) za zagrevanje bazena.

Solarni paneli renomiranih proizvođača imaju garanciju 12 godina, a garanciju za snagu i do 25 godina. Široka ponuda solarne opreme i proizvoda obuhvata panele različite snage i veličine: monokristalni paneli, polikristalni paneli, kao i paneli sa ćelijama od tankog filma.

Proizvode koje isporučuje kompanija Conseko odlikuje visoka efikasnost, otpornost na vremenske uslove i dugotrajnost. Efikasnu montažu i visok kvalitet prati i pristupačna cena solarnih panela i ostalih proizvoda iz ponude.

Kompanija Conseko je članica Udruženja "Klaster za Energetsku Efikasnost", čija je misija povećanje energetske efikasnosti, unapređenje zaštite životne sredine i promocija obnovljivih izvora energije. 

Solarni paneli

Solarne elektrane za uštedu energije i novca

Sa više od 12 godina iskustva u oblasti, postoji garancija da se sa Conseko solarnim sistemima ostvaruju brojni benefiti koje pruža sunčeva energija, a među njima i ušteda energije za korisnike. U zavisnosti od toga kolika je potrošnja energije u objektu ili domaćinstvu, pravi se optimalno rešenje kojim možete značajno smanjiti račun za električnu energiju. 

Dok cene fosilnih goriva rastu, cene solarnih sistema su sve pristupačnije. Osim početnog ulaganja u instalaciju, solarni fotonaponski sistemi uglavnom ne zahtevaju neke posebne postupke održavanja. U garantnom periodu korišćenja od 20-25 godina očekuje vas mala potrošnja na preglednim aktivnostima, tehničkoj podršci i eventualnih popravki. Niski troškovi održavanja svakako dolaze kao još jedna prednost.

Procenjuje se da je optimalan period povraćaja investicije u Conseko solarne sisteme 6 do 8 godina, uz mogućnost da se ceo sistem isplati za kraće vreme u slučaju da dođe do porasta cene električne energije.

Solarni paneli

Zašto je Conseko pravi izbor?

Kao zastupnik holandske firme Victron i austrijskog proizvođača invertora Fronius International, kompanija Conseko koristi prvoklasnu opremu u izvođenju svojih projekata i stalno ide u korak sa razvojem solarnih tehnologija. Više od jedne decenije firma sa uspehom pruža konsultantske usluge, usluge inženjeringa i projektovanja sistema, njihovu instalaciju i testiranje. Conseko nudi proverena i pouzdana rešenja da se solarna energija iskoristi za proizvodnju električne energije, kako kroz solarne elektrane snage preko 100kW za privredu, tako i za nezavisno snabdevanje manjih objekata.

Conseko – Vaš partner za solarnu energiju

Dugogodišnje iskustvo i profesionalizam u realizaciji fotonaponskih sistema potvrđuju na desetine uspešnih projekata, ali i brojni sertifikati. Jedan od njih je i nagrada za inovaciju u 2020. godini, dodeljena na Danima energetike u Novom Sadu, ili Excellent SME sertifikat, koji Privredna komora Srbije dodeljuje malim i srednjim preduzećima na osnovu dobre poslovne prakse i visokog kvaliteta

Pored sjajnih referenci u oblasti solarnih tehnologija, Conseko d.o.o. pruža konsultantske usluge za uvođenje ISO standarda u građevinarstvu, ICT sektoru, kao i na području elektrotehnike i mašinstva. 

Conseko se može pohvaliti i izuzetnim rezultatima na području farmacije i proizvodnje prirodnih farmaceutskih proizvoda u okviru svog ogranka Conseko Pharm. Proizvodi su formulisani prema recepturama farmaceuta sa velikim iskustvom u R&D u oblasti farmacije i nude rešenja za kamen u bubregu, ovčije boginje, svrab, ekcem, grip i prehladu.

U svim oblastima svog poslovanja, kompanija Conseko ima veliki kredibilitet i garantuje najviši standard kvaliteta proizvoda i usluga. Obratite se Conseko doo radi definisanja optimalnog i pouzdanog rešenja prema vašim potrebama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;