INFONET-468X60-BANNER

Zgrade čiji se završetak iščekuje tokom 2019. godine

09.01.2019. | Amy Frearson | Dezeen

Među najuzbudljivijim novim zgradama koje će biti završene i otvorene tokom 2019. godine, između ostalih, nalaze se zgrada novog aerodroma u Pekingu koju je projektovala firma Zaha Hadid Architects i M+muzej vizuelne kulture u Hong Kongu.

Beijing New Airport, Kina, Zaha Hadid Architects i ADPI

Ove godine će se u Pekingu otvoriti novi aerodrom, projekat pokojne Zahe Hadid, koji će imati najveći putnički terminal na svetu. Smešten na suprotnoj strani grada do Glavnog aerodroma, očekuje se da će ovaj novi aerodrom svake godine opsluživati 45 miliona putnika.

Više o ovome pogledajte ovde.

Beijing New Airport

Beijing New Airport (foto: Methanoia)

M+, Hong Kong, Herzog & de Meuron

Dugo očekivani „M+“ - veliki novi muzej u Hong Kongu posvećen umetnosti, dizajnu, arhitekturi i filmu biće konačno otvoren ove godine. Biće ovo jedan od najvećih muzeja vizuelne kulture na svetu i svojom jedinstvenošću će postaviti Aziju u centar istorije dizajna.

Više o ovome pogledajte ovde.

M+

M+ (foto: Herzog & de Meuron)

111 West 57th, SAD, SHoP Architects

Jedan od najimpresivnijih novih nebodera koji treba da bude kompletiran u 2019. godini nosi epitet najužeg na svetu. Nalazi se u delu pod nazivom „Billionaire's Row“ na Menhetnu i sa njega se pruža neprekidan pogled ka Central parku i panorami grada.

Više o ovome pogledajte ovde.

111 West 57th

111 West 57th (foto: Andrew Campbell Nelson)

Panda House, Danska, BIG

BIG ima niz projekata koje planira da realizuje tokom 2019. godine. Najzaninljiviji među njima je svakako novi panda prostor u okviru zoološkog vrta u Kopenhagenu. Konstrukcija će u osnovi imati jin-jang formu, stvarajući miks zatvorenih i otvorenih prostora koji uključuju bambusov šumarak i „maglovitu" šumu.

Više o ovome pogledajte ovde.

Panda House

Panda House (foto: BIG)

Courtyard Kindergarten, Kina, MAD

Veliko živopisno igralište na krovu obdaništa u Pekingu projektovala je firma MAD. Ogroman prostor, koji nije lako pronaći u jednom od najvećih gradova na svetu, obezbediće deci slobodu i podstaći ih da istražuju.

Više o ovome pogledajte ovde.

Courtyard Kindergarten

Courtyard Kindergarten (foto: CreatAR Images)

Tainan Axis, Tajvan, MVRDV

Ovaj ogroman projekat MVRDV-a podrazumeva zamenu napuštenog trgovačkog centra sa ukopanim parkom u okviru koga će se nalaziti laguna, šetalište i plaža. Ostaci stare betonske konstrukcije, uključujući i kvadratne sekcije, ostaju ovde kao tragovi istorije lokacije.

Više o ovome pogledajte ovde.

Tainan Axis

Tainan Axis (foto: MVRDV)

Kistefos Museum, Norveška, BIG

Na listi se nalazi još jedan BIGov projekat. Ova uvijena zgrada će biti nova umetnička galerija u okviru parka skulptura „Kistefosa“ u blizini Osla. Osnivač firme Bjarke Ingels je galeriju, koja će se protezati preko reke, opisao kao „most za obitavanje".

Više o ovome pogledajte ovde.

Kistefos Museum

Kistefos Museum (foto: BIG)

Vessel, SAD, Heatherwick Studio

Ova kula napravljena od ukupno 154 stepenika nova je turistička atrakcija, koja je i dalje u fazi realizacije, u okviru Hudson Yardsa na zapadnoj strani Menhetna. Konstrukcija nalik pčelinjim saćama ponudiće posetiocima „nove i drugačije poglede i perspektive", rekao je dizajner Thomas Heatherwick.

Više o ovome pogledajte ovde.

Vessel

Vessel (foto: Forbes Massie)

The Shed, SAD, Diller Scofidio + Renfro i Rockwell Group

„The Shed“ će biti još jedna nova zgrada na zapadnoj strani Menhetna, koja će proširiti kulturni prostor obezbeđujući mesto za izložbe, predstave i događaje. Bazirana na Cedric Priceovoj „Fun Palace“, ona se gradi uz High Line.

Više o ovome pogledajte ovde.

The Shed

The Shed (foto: Ed Lederman)

Nhow Amsterdam RAI Hotel, Holandija, OMA

OMA je uradila projekat sličan popularnom kompleksu „De Rotterdam“, samo u Amsterdamu. Projekat čini hotelska kula sastavljena od tri trouglaste, zastakljene „kutije“ naslagane pod različitim uglovima. Sa 650 soba, ovo će biti najveći hotel u Holandiji.

Više o ovome pogledajte ovde.

Nhow Amsterdam RAI Hotel

Nhow Amsterdam RAI Hotel (foto: OMA)

Hunter's Point Library, SAD, Steven Holl Architects

Jedan od najneobičnijih projekata koji će biti realizovan ove godine, jeste biblioteka u Kvinsu u Njujorku, koju karakterišu veliki nepravilni prozori. Prema arhitekti Stevenu Hollu, ona je zamišljena kao „pokretač javnog prostora".

Više o ovome pogledajte ovde.

Hunter's Point Library

Hunter's Point Library (foto: Steven Holl Architects)

Perspektivenweg, Austrija, Snøhetta

Snøhetta će ove godine predstaviti seriju instalacija namenjenih planinarima. Projekti podrazumevaju vidikovce i prostore za odmor u planinama oko Inzbruka.

Perspektivenweg

Perspektivenweg (foto: Snøhetta)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;