INFONET-468X60-BANNER

Znanje i tim - Garant rasta i razvoja

20.07.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Šabačko preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju SET obeležilo je 15 godina postojanja i rada. Sa tri zaposlena inženjera počelo je sa radom u novembru 2003. godine, a deceniju i po kasnije SET zapošljava 180 ljudi, koji projektuju i grade na desetine hiljada metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora. Respektabilan su partner vodećim institucijama i investitorima i u isto vreme grade mrežu poverenja sa svojim podizvođačima i dobavljačima, jer je to jedini način za rast i razvoj, kažu u ovoj šabačkoj firmi.

SET - Zemunske kapije - gradilište

Zemunske kapije - gradilište

Ovo preduzeće projektovalo je i gradi oko 40.000m² u naselju Zemunske kapije, a dobilo je i izgradnju još jednog objekta u ovom naselju, što predstavlja nastavak uspešne saradnje sa Građevinskom direkcijom Srbije, kao najvećim investitorom, sa kojim je, prethodno, radilo i u naseljima „Stepa Stepanović” i „Dr Ivan Ribar”. U isto vreme privodi se kraju veliki stambeno-poslovni objekat u samom centru Šapca, nedaleko od već useljenih zgrada koje je takođe gradio SET.

SET - Zgrada u centru Šapca

Zgrada u centru Šapca

- Za ovih petnaest godina gradimo i svoj tim, poveravajući velike poslove mladim ljudima, dajući im priliku da rastu sa nama. Danas smo spremni da sami projektujemo i izgradimo celu jednu fabriku, po principu ključ u ruke. Gradeći svoj profesionalni san i svoje preduzeće, moj suprug Živko i ja gradili smo i priliku za mlade, pa i svoju decu, koja su u međuvremenu stasala za svoja profesionalna opredeljenja - kaže Milenca Srećković, direktorka SET-a.

SET - Milenca Srećković

Milenca Srećković

Ona i suprug Živko predvode tim koji se potvrdio na mnogim projektima.

- Kažu da je odlika energije graditelja, koju mislim da i sama imam, da traže celovita rešenja. Tako je naša zamisao od početka bila da se bavimo sistemskim inženjeringom – otuda i ime Sistem inženjering tim – SET. A, vreme je pokazalo da „ime jeste znamenje”, pa smo potvrdili da iz velike ljubavi prema poslu koji radite i posvećenosti nastaju najbolji rezultati – kaže direktorka SET-a.

Primerom svojih roditelja krenuli su i kćerka i sin - Marija i Miloš. Marija Srećković Pucar, master arhitekta, bila je rukovodilac posla koji je danas jedna od najznačajnijih referenci SET-a – izgradnje poslovnog objekta japanskog giganta, kompanije Yazaki, koji je završen u rekodnom roku.

- Kao tim smo radili na izgradnji Jazakija. Bio je to veliki profesionalni izazov za sve nas, ali i prilika da pokažemo koliko možemo i potvrdimo svoju profesionalnost i kvalitet. Ovako značajnih poslovnih uspeha ne bi bilo da nismo tim. Tim čine ljudi, njihovo znanje i spremnost da se posvete i to je najveći kvalitet naše firme – dodaje Marija Srećković Pucar, master arhitekta, koja je rukovodila izgradnjom ovog objekta.

SET - Fabrika Yazaki

Fabrika Yazaki

Miloš je na čelu SET ++ firme, mladog IT kolektiva.

- SET ++ je nastao kao izraz potrebe da najpre SET svoje poslovanje učini bržim i efikasnijim, komunikaciju dinamičnom, razmenu informacija i donošenje odluka brzim, što značajno doprinosi poboljšanju poslovanja i uspehu. Naš informacioni sistem SIMA danas umrežava sve koji rade u SET-u i sa kojima radi SET, pojednostavljuje proces rada, a prihvataju ga i naši poslovni partneri. Cilj nam je da ga unapredimo i ponudimo poslovnom svetu, jer štedi najdragocenije što danas imamo - vreme, a pritom na jednom mestu dostupnim čini sve što nam može biti od koristi za brzo donošenje najboljih odluka – kaže Miloš Srećković.

Osim profesionalne posvećenosti, u SET-u se velika pažnja poklanja društvenom angažovanju, jer veruju da se „deo sveta ne može biti ako niste deo sopstvenog okruženja“. Jedan su od inicijatora i pokretača akcije izgradnje Spomen kompleksa na Ceru, pokrenuli su akciju izgradnje Crkve rođenja Bogorodice u Vitojevcima, donatori su izgradnje Doma za decu sa autizmom, koji gradi Fondacija „Humano srce Šapca“, na imanju koje je dar Eparhije šabačke i Nj.P. episkopa Lavrentija.

SET - Tim je snaga SET-a

Tim je snaga SET-a

U ovoj godini SET stipendira učenike Tehničke škole i Šabačke gimnazije, koji se obrazuju u područjima građevinarstva i informacionih tehnologija, u želji da mladima pruži šansu za kvalitetno obrazovanje, ali i priliku da rade u svom gradu, pa je dvoje stipendista već pronašlo mesto u timu SET-a.

-  Za uspeh nije dovoljno da ste profesionalni – to se podrazumeva. Morate voleti to što radite. I ono što je najvažnije – ništa ne možete sami. Mi smo deo sveta, želimo da budemo i deo svetske podele posla, pa zato stvaramo priliku da svi vredni, obrazovani, kreativni ljudi ovde rade i stvaraju. Informacione tehnologije i savremeno poslovanje otvaraju mogućnost da živite u svojoj zemlji, a radite i poslujete sa celim svetom. Zato naša firma podržava obrazovanje i edukaciju, kako svojih zaposlenih, tako i mladih ljudi, srednjoškolaca, koji tek donose važne odluke. Bez mladih i znanja nema budućnosti – kaže Milenca Srećković.

SET - Zemunske kapije - gradilište

Zemunske kapije - gradilište

SET je angažovan i na mnogim drugim velikim projektima širom naše zemlje. Tako je, između ostalog, uradio Idejni projekat za izgradnju fabrike akumulatora u Trepči, deo je Konzorcijuma za izgradnju velikog regionalnog sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje Mačva, a spreman je i za još veće profesionalne izazove, kažu u ovoj šabačkoj firmi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;