INFONET-468X60-BANNER

EUROmodul započeo izgradnju modularnog studentskog naselja u Berlinu

11.03.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Direktor kompanije „EUROmodul“ Milan Ćopić i direktor kompanije ,,Presto 46. Vermögensverwaltungs GmbH“ Duske Joerg su 05.11.2014. potpisali ugovor za izgradnju studentskog naselja u Berlinu, vrednosti od 8,5 miliona evra, što je prvi projekat takve vrste koji radi neka domaća kompanija.

Studentsko naselje će biti smešteno u jugoistočnom delu Berlina korisne stambene površine od cca 12.000m². Sastojaće se od 3 kompleksa sa po četiri sprata, što je ukupno 392 modula površine 30m² trajnog karaktera koji će EUROmodul proizvesti, isporučiti i montirati. Moduli će se proizvoditi u fabrici EUROmodul u Novoj Pazovi.

Objekti se izgrađuju od specijalnog korten čelika, što obezbeđuje dugotrajnost i atraktivan izgled. Bogato teksturisana patina kortena koja se stvara na površini služi kao prirodna zaštita od korozije i čini spoljašnost čelika dugotrajnom. Elementi i oprema koji se ugrađuju će biti izrađeni od visokokvalitetnih materijala u skladu sa strogim nemačkim standardima i zakonima koje važe za novogradnju – zaštita od požara, nivo buke, toplotna izolacija, ušteda energije po EU standardima.

- Ovaj projekat je veliki izazov, kako zbog obima i tempa posla, tako i zbog ispunjavanja strogih standarda koji su propisani u Nemačkoj. Zbog velikog obima posla, pored našeg stalno zaposlenog kadra, planiramo da otvorimo nova radna mesta kao i da ostvarimo poslovnu saradnju sa lokalnim kompanijama, što je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i lokalnu privredu – izjavio je direktor EUROmodula Milan Ćopić.

Projektovanje je počelo u 9 mesecu 2014. kada je potpisan predugovor, a dozvola za montažu prvog objekta je uručena krajem januara 2015. godine što svedoči o prilagodljivosti zahtevima investitora ali i o brzini projektovanja „EUROmodulovog“ sistema modularne gradnje.

Predviđeno je da proizvodnja i izgradnja naselja traje od marta do avgusta 2015. godine. „Frankie, Johnny & Nelly“ su nazivi tri kompleksa čije ime predstavlja studente iz celog sveta koji će živeti u jugoistočnom delu Berlina. Kompleksi se sastoje od tri vrste soba – single, double i triple koji će biti u potpunosti osposobljene i opremljene za stanovanje. Očekuje se da će kompletan projekat biti završen do kraja avgusta 2015. godine.

- Optimistični smo u vezi sa ovim projektom jer smo prošle godine završili projekat za Moskvu, gde smo uspešno proizveli i isporučili 200 autonomnih javnih toaleta u roku od samo 80 dana, što nije prihvatila nijedna druga evropska ili ruska kompanija. Dostigli smo proizvodnju od 7 toaleta dnevno kako bismo ispoštovali rokove našeg klijenta. Posle Moskve, čija je vrednost ugovora iznosila 6 miliona evra, ovaj projekat je najveći pojedinačni ugovor koji smo zaključili. Za nas je veliko zadovoljstvo što smo pored konkurencije vodećih evropskih proizvođača prefabrikovanih modula dobili posao na realizaciji projekta izgradnje studentskog naselja u Berlinu – ponosno ističe gospodin Ćopić.

Kompanija EUROmodul iz Nove Pazove od 2012. godine pripada grupi bonitetne izvrsnosti po švedskim standardima „Bisnode“ – AAA, što u Srbiji ispunjava samo 2% aktivnih preduzeća.

EUROmodul je prisutan na svetskom tržištu sa izvozom od oko 90% ukupne proizvodnje. Izvoze na tržište Švajcarske, Nemačke, Austrije, Norveške, Rusije, Kazahstana i drugih zemalja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;