INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moderni modularni apartmani za one sa visokim zahtevima

16.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Promene u načinu života i težnja da se bude jedinstven, da se ode negde gde niko nije pre toga, da se boravi na mestu koje je drugačije od standardnog dovele su i do pojave novih hotelskih "objekata". Modularni koncepti uzimaju primat kada je u pitanju gradnja smeštajnih jedinica, kako za stalni tako i privremeni boravak. Takav projekat dolazi iz Helsinkija. Arhitektonski studio Puisto osmislio je eko-hotelske jedinice koje ispunjavaju očekivanja i najzahtevnijih i privlače pažnju nadobudnih hotelijera.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

"Uni Villas" predstavlja module u obliku latiničnog slova U površine 106m². Svaki se sastoji iz tri apartmana, i to dva studija od po 25m² i jedan apartman od 38m². Za gradnju će biti korišćeni obnovljivi materijali poput drveta, dok će se i za izolaciju koristiti drvena građa. Energetski efikasan koncept je ime dobio po finskoj reči za pojam "san". Planirano je da budu postavljeni na lokaciji Kytäjä Golf. Prirodno okruženje i krajolik uz obezbeđenu maksimalnu privatnost dodatno će povećati "vrednost" hotelskim jedinicama.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

Cilj je bio da se izgrade visokokvalitetne smeštajne jedinice koje su ekološki podobne i troškovno prostupačne, a uz to i lagane za transport. Prave se i montiraju van lokacije sa minimalnim radovima na samom mestu. Transport do mesta je veoma jednostavan jer se mogu preneti kamionom. Podižu se na unapred postavljene temelje i međusobno povezuju. Ova vrsta sklopa umanjuje uticaj konstrukcije na prirodno okruženje, a istovremeno omogućava postavljanje na teško dostupnim i udaljenim mestima.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

Moduli se prave po principu "ključ u ruke" i uključuju sav nameštaj i opremu za enterijer. Svaki apartman je građen od tamnog unakrsno lameliranog drveta i krasi ga veliki otvoreni prostor. Ono što ih karakteriše je i stakleni zid od poda do plafona koji omogućava pogled ka okolnoj šumi. Privatnost je obezbeđena formom objekta koji pruža iluziju da ste daleko od ostalih.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

Opremljeni su tako da se tu može provesti vikend, pobeći par dana od gužve ili odigrati partija golfa. Unutrašnjost se može prilagođavati u zavisnosti od potreba i ukusa. Prostor za odlaganje je optimizovan i uklopljen u unutrašnjost, a postoji i potpuno funkcionalna kuhinja sakrivena iza drvenih vrata. Shodno zahtevima mogu se postaviti i solarni paneli, kao i drugi energetski efikasni sistemi. Za sada se proizvode samo u Finskoj.

Uni Villas - unutrašnjost modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - unutrašnjost modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;