INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moderni modularni apartmani za one sa visokim zahtevima

16.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Promene u načinu života i težnja da se bude jedinstven, da se ode negde gde niko nije pre toga, da se boravi na mestu koje je drugačije od standardnog dovele su i do pojave novih hotelskih "objekata". Modularni koncepti uzimaju primat kada je u pitanju gradnja smeštajnih jedinica, kako za stalni tako i privremeni boravak. Takav projekat dolazi iz Helsinkija. Arhitektonski studio Puisto osmislio je eko-hotelske jedinice koje ispunjavaju očekivanja i najzahtevnijih i privlače pažnju nadobudnih hotelijera.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

"Uni Villas" predstavlja module u obliku latiničnog slova U površine 106m². Svaki se sastoji iz tri apartmana, i to dva studija od po 25m² i jedan apartman od 38m². Za gradnju će biti korišćeni obnovljivi materijali poput drveta, dok će se i za izolaciju koristiti drvena građa. Energetski efikasan koncept je ime dobio po finskoj reči za pojam "san". Planirano je da budu postavljeni na lokaciji Kytäjä Golf. Prirodno okruženje i krajolik uz obezbeđenu maksimalnu privatnost dodatno će povećati "vrednost" hotelskim jedinicama.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

Cilj je bio da se izgrade visokokvalitetne smeštajne jedinice koje su ekološki podobne i troškovno prostupačne, a uz to i lagane za transport. Prave se i montiraju van lokacije sa minimalnim radovima na samom mestu. Transport do mesta je veoma jednostavan jer se mogu preneti kamionom. Podižu se na unapred postavljene temelje i međusobno povezuju. Ova vrsta sklopa umanjuje uticaj konstrukcije na prirodno okruženje, a istovremeno omogućava postavljanje na teško dostupnim i udaljenim mestima.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

Moduli se prave po principu "ključ u ruke" i uključuju sav nameštaj i opremu za enterijer. Svaki apartman je građen od tamnog unakrsno lameliranog drveta i krasi ga veliki otvoreni prostor. Ono što ih karakteriše je i stakleni zid od poda do plafona koji omogućava pogled ka okolnoj šumi. Privatnost je obezbeđena formom objekta koji pruža iluziju da ste daleko od ostalih.

Uni Villas - modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

Opremljeni su tako da se tu može provesti vikend, pobeći par dana od gužve ili odigrati partija golfa. Unutrašnjost se može prilagođavati u zavisnosti od potreba i ukusa. Prostor za odlaganje je optimizovan i uklopljen u unutrašnjost, a postoji i potpuno funkcionalna kuhinja sakrivena iza drvenih vrata. Shodno zahtevima mogu se postaviti i solarni paneli, kao i drugi energetski efikasni sistemi. Za sada se proizvode samo u Finskoj.

Uni Villas - unutrašnjost modularne hotelske jedinice

"Uni Villas" - unutrašnjost modularne hotelske jedinice (Foto: Studio Puisto)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;