INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Da li je firma Dutch Docklands održiva alternativa tonućim ostrvima u obliku sveta u Dubaiju?

23.11.2011. | Inhabitat

Veštačka ostrva u obliku mape sveta u blizini obale Dubaija su delovala kao dobra ideja pre nego što je masivna ekonomska kriza zadesila uspešne Emirate. Sada je gomila investitora zaglavljena sa onim za šta mnogi kažu da su tonuće kopnene mase koje su strašne za lokalnu morsku sredinu.

Nema mesta strahu, kažu iz firme Dutch Docklands koja je specijalizovana za plutajuća ostrva. Oni su u ekskluzivnom intervjuu za novine 24/7 iz Emirata izjavili da plutajuća ostrva mogu biti održiva alternativa za one ljude koji su kupili okružujuću vodenu masu zajedno sa veštačkim ostrvom.

Ovo nije prvi puta da je koncept plutajućih ostrva predložen kao rešenje za poniruči projekat ostrva sveta, u kome hiljade malih ostrva kolektivno obrazuju oblik sveta u Arapski/Persijski zaliv (u zavisnosti sa kim razgovarate). Ranije je firma iz Dubaija dostavila projekat Ome.

Firma Dutch Docklands je takođe radila na projektu The Floating Proverb - zanimljivu zbirku 89 plutajućih ostrva koja su u obliku arapske poslovice kada se gledaju odozgo - za potrebe Nakheel kompanije. Genaralni direktor kompanije Dutch Docklands, Paul van de Kamp, rekao je novinama da je ovaj koncept još u životu. Kada (ne ako) on krene, samo-održavajuća plutajuća ostrva biće izgrađena sa postojećim kopnom, čime se investitorima štedi značajna količina novca i nevolja.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;