INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nova višenamenska dihtung traka TP654 illmod TRIO 1050: Savršeno rešenje za hermetičko zaptivanje prozorskih spojeva

08.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Da bi se smanjilo zagađenje životne sredine zgrade moraju biti više energetski efikasne. U Evropskoj uniji 40% ukupne energije se koristi za upravljanje zgradama što čini 36% ukupne emisije CO2.

Višenamenska zaptivna traka TP654 illmod TRIO 1050

Višenamenska zaptivna traka TP654 illmod TRIO 1050 (Foto: Tremco CPG)

Zakonom o energetskoj efikasnosti zgrada i Direktivom o energetskoj efikasnosti zgrada (EPBD) iz 2020. godine uvedene su nove mere. Od 2021. sve nove zgrade širom Evrope moraju biti zgrade niske energetske potrošnje - zgrade čija je potrošnja energije blizu nuli (NZEB).

Energetska sertifikacija zgrada je zakonska obaveza. Energetski sertifikat je ujednačen sistem koji je odličan i za upoređivanje. Od 1. januara 2021. nove zgrade mogu dobiti upotrebnu dozvolu samo ako ispunjavaju zahteve za potrošnju energije koja je blizu nuli što znači da imaju najmanje ocenu BB.

Jednostavna, bezbedna i brza ugradnja

Jednostavna, bezbedna i brza ugradnja (Foto: Tremco CPG)

Prilikom prodaje ili iznajmljivanja, onaj ko ima bolju energetsku klasifikaciju u svom oglasu može brže da nađe kupca ili stanara.

To znači da će u budućnosti pažnja još više biti posvećena zaptivanju i izolaciji zgrada u odnosu na ranije. Ključni faktor energetske efikasnosti zgrade je odgovarajuće dihtovanje. Prema studiji IFB* 8% svih troškova nastaje zbog nedovoljne zaptivenosti omotača zgrade, tako da može da se kaže da odgovarajuće dihtovanje prozorskih spojeva ima veliki uticaj na konačan rezultat.

U Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj je proveravanje i dokumentovanje testiranja propustljivosti vazduha zakonska obaveza.

Obezbeđena bolja zaptivenost i vodonepropusnost

Izuzetna zaptivenost i vodonepropusnost (Foto: Tremco CPG)

illbruck ima savršeno rešenje za hermetičko zaptivanje prozorskih spojeva - novu višenamensku zaptivnu traku TP654 illmod TRIO 1050.

Svojim izumom - višenamenskim zaptivnim trakama, illbruck je iz korena promenio tržište zaptivača 2007. i od tada stalno diktira nove tržišne trendove svojim novim inovativnim proizvodima. Najnoviji proizvod illbruck TP654 illmod TRIO 1050 nastavlja ovu tradiciju.

Traka TP654 ima novi jedinstveni oblik zaštićen patentom. Sendvič struktura se sastoji od dobro poznate impregnirane pene koja je sastavni deo drugih višenamenskih traka illbruck, hermetičkog filma promenljive paropropusnosti u zavisnosti od vlage i slojeva sive pene zatvorenih ćelija sa obe strane.

Ova struktura je savršena jer obezbeđuje 100% bolju zaptivenost od nemačkog standarda DIN 18542 i 75% bolju (1050Pa) vodonepropusnost. Traka TP654 illmod TRIO 1050, kao i prethodne trake, je odličan izolator zvuka od 60dB.

Odlična zvučna izolacija

Odlična zvučna izolacija (Foto: Tremco CPG)

Film promenljive paropropusnosti u zavisnosti od vlage dozvoljava da ona ispari sa spoja. Na koju će stranu vlaga ispariti uvek zavisi od razlike između spoljašnje i unutrašnje temperature. Ovaj princip rada je u potpunosti u skladu sa preporukama RAL-a za ugradnju vrata i prozora. Spoj ostaje trajno suv i obezbeđuje odličnu toplotnu izolaciju.

Od samog početka razvoja ovog proizvoda illbruck je težio da traku TP654 illmod TRIO 1050 napravi takvom da bude jednostavna za upotrebu i zbog toga ona nema samo dobar učinak, već i savršene karakteristike za ugradnju - jednostavna, bezbedna i brza ugradnja i optimalni, dugotrajni rezultati bez propratnih radova.

Npr. jedna takva karakteristika se ogleda u zaptivanju spojeva od 6 do 30mm sa dve veličine trake, tako da i sa nižim prozorskim okvirom uvek imate potrebnu veličinu! Za razliku od prethodnih višenamenskih traka, TP654 illmod TRIO 1050 nema spoljašnju i unutrašnju stranu, pa ne može naopačke da se ugradi.

Zaptivanje spojeva od 6 do 30mm

Zaptivanje spojeva od 6 do 30mm (Foto: Tremco CPG)

Novi dizajn površine - neimpregnirana pena zatvorenih ćelija - olakšava postavljanje prozora u otvor, a oprobana jaka obloga se ne kida tokom upotrebe. Do 90% duže rolne omogućavaju brže obavljanje posla. Traka održava originalnu dužinu, tako da nema slabih tačaka na spojevima koje treba naknadno zaptivati.

Isprobajte sami traku TP654 illmod TRIO 1050 i uverite se u njene prednosti! Za više informacija i uzorke proizvoda posetite www.illbruck.com/TP654.

*Studija IFB: Analyse der Entwicklung der Bauschäden und der Bauschadenkosten (ažurirano 2018.)

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;